DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

3+1 tévhit a villanófényes IPL szőrtelenítésről!

A villanófényes és a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban létezik néhány tévhit, amit érdemes eloszlatni. Félreértés ne essék, jó és hatékony eljárásokról van szó, mégsem kell túlzott várakozást támasztani feléjük, illetve túlzott megszorításokra sincs feltétlenül szükség.

1. Végleges szőrtelenítés

Ezek az eljárások nem véglegesek. Végleges szőrtelenítés létezhet, ha a bőrön olyan égési sérülés keletkezik, ami roncsolja az egész szövetet. Nyilvánvalóan itt nem ez a cél. A fény alapú eljárások (IPL szőrtelenítés és lézer) célja az élő szőrtüszők elpusztítása, elégetése.

Az IPL szőrtelenítés tartós szőrtelenítés.

Mikor végleges szőrtelenítésről hallunk, legyünk tisztában vele, hogy valójában tartós szőrtelenítésről van szó!

A szervezet regenerációs képessége miatt a bőrben egy idő után kialakulnak új szőrtüszők, így egy idő után visszanő a szőr, még ha sokszor gyérebben és gyengébb szőrszálak is nőnek vissza. Ez az idő fél évtől akár több évig tartó időszak is lehet. Idősebbeken, ahol a regenerációs képesség már korlátozott, hosszabb lehet a hatás is. Az IPL szőrtelenítő eljárás tehát tartós lehet, de nem végleges. Ez persze nem baj, csak jó, ha tudatában vagyunk. Ezért is jó, ha kéznél van egy otthoni szőrtelenítő gép, mivel azzal ismétlőkezelés végezhető.

2. Fájdalmas az IPL szőrtelenítés?

A fényalapú eljárások alapja, hogy a szőrszálakon levezetődött fényenergia hővé alakul és ott elégeti a szőrtüszőt. Ez valóban égő és fájdalmas érzés. Hogy valóban mennyire fáj, az az alkalmazott energiától illetve egyéni érzékenységtől is függ. A lézeres szőrtelenítő eljárások magasabb energiával működnek, koncentráltabbak, így azok esetén nagyobb fájdalommal számolhatunk. Hozzá kell tenni azonban, hogy a lézeres kezelések általában szalonokban érhetőek el, ahol megfelelő hűtéssel, akár érzéstelenítéssel a fájdalom ellensúlyozható.

Az IPL tartós szőrtelenítés nem fájdalmas.

A tartós IPL szőrtelenítés használói fájdalommentes kezelésekről számolnak be!

Ha az IPL szőrtelenítésről beszélünk, más a helyzet, hiszen az már otthon is bárki számára elérhető. A fájdalom szintje az alkalmazott energiától függ, éppúgy, ahogy a bőrt égető szint is. A kezelés érzete és hatékonysága egyénileg beállítható. Érzékenyebb területeken (pl.: hónalj, vagy intim vonal) eleve kisebb intenzitású kezelést érdemes alkalmazni, mint például a lábszáron. A kisebb intenzitás elvileg kisebb hatékonyságot is jelent, de ez ellensúlyozható azzal, ha az adott területen nem egy, hanem két vagy három lövést adunk le.

3. Világos szőrön is alkalmazható az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítés lényege a bőr és szőrszín közötti kontraszt kihasználása. Lehetnek eszközök, amik a világosabb szőrt is károsítják, de azok a bőrt is égetni fogják. Új fogalomként a HPL technológiát említik, ami ugyanúgy IPL technológia, csak a fentebb említett többszöri villantást végzi, sokszor túl alacsony intenzitással, így a hatékonyság is sokszor elmarad a várttól. Az IPL szőrtelenítés egyértelműen sötétebb szőrre alkalmazható. Világos szőrre csak az annak megfelelő hullámhosszú lézert lehet bevetni, IPL-re költeni értelmetlen.

+1 Nyáron nem végezhető

Az IPL szőrtelenítő eljárások a bőrt fény érzékenyítik, oly módon, mintha egy enyhe leégés történt volna a bőrön. Így a kezelés időszakában nem jó, hogyha a bőrt nap éri. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nyáron IPL szőrtelenítő kezelés nem alkalmazható.

Az IPL tartós szőrtelenítés nyáron is és szoláriumozás mellett is alkalmazható.

A tartós IPL szőrtelenítés után 2-3 nappal megfelelő fényvédelemmel napozhatunk is!

Először is a napnak ki nem tett helyeken minden további nélkül alkalmazható. Másrészt nagyon fontos a kezelést követő megfelelő napvédelem, magas faktorszámú fényvédő krém használata, illetve a kezelt terület takarása. Ezt a megszorítást is a kezelést követő 2-3 napig kell betartani. Két három hetente két-három nap szigorúbb fényvédelem pedig nem indokolja, hogy nyáron ne végezzünk kezelést.

gulyas

Dr Gulyás Tamás
orvos, életmód-szakértő

DEESS.HU

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: 30/6303-777

drgulyas@szortelenitesipl.hu

A DEESS IPL szőrtelenítő géppel tehát tartósan és fájdalommentesen tudjuk elvégezni az IPL szőrtelenítő kezeléseket, diszkréten, az otthonunk kényelmében. És mindezek mellett még jó hír az is, hogy a kisméretű DEESS IPL géppel az IPL szőrtelenítés teljesen biztonságosan és hatékonyan végezhető el, méghozzá a szépségszalonok árainak töredékéért. Bővebb információ itt a DEESS IPL készülékről! >>>

Tárczy Judit

Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Sztárok, újságírók véleménye
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

Előtte-utána

tovább >>
2011-2017 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére