DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

IPL szőrtelenítő készülék használata

A válaszok megtekintéséhez kattints a kérdésre!

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép használata

 

Az otthoni lézeres vagy IPL szőrtelenítő kezelések ugyanolyan jók, mint a szalonkezelések?

Az otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gépek által leadott fényintenzitás gyengébb, mint a professzionális szalonkészülékeké, így a tartós hatás eléréséhez több kezelés szükséges. Azonban még a szalongépek sem képesek a szőrszálak 100%-ának végleges eltávolítására, azaz fenntartó kezelések mindig szükségesek. Az otthoni Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépet kifejezetten laikus felhasználók számára fejlesztették ki, nem igényli szakember jelenlétét. Diszkréten, mindenki a saját időbeosztása szerint, pénzt, időt és energiát megtakarítva tudja használni.

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő géppel milyen eredményre számíthatok?

Az otthoni Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő géppel (villanófényes szőrtelenítő gép) elérhető eredmény tartós, évekig tartó. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő géppel már néhány kéthetenkénti kezeléssel is a szőr 80%-os csökkenése érhető el.

Az IPL villanófényes szőrtelenítő kezeléseket milyen gyakran kell ismételni?

 • Általánosságban elmondható, hogy az első 3-5 IPL villanófényes szőrtelenítő kezelést 2 hetente kell ismételni, utána pedig 3- 4 hetente.
 • A fenntartó kezeléseket 3-6 havonta.

Ennél gyakrabban nem érdemes használni az IPL villanófényes szőrtelenítő gépet, mert a gyakoribb használat nem gyorsítja fel a szőrtelenítési folyamatot, hiszen meg kell várni az eltérő növekedési ciklusban lévő szőrszálak kinövését. Az IPL szőrtelenítés kizárólag a növekedő (anagén) fázisban lévő szőrszálak esetében működik, ugyanis csak ebben a fázisban van közvetlen kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között. A szőrzetnek csak mindig egy része (20-30%) van ebben a fázisban, ezért kell többször ismételni a kezelést

Az IPL szőrtelenítő kezelések mennyi ideig tartanak?

Az idő függ a szőr sűrűségétől, erősségétől, de általánosságban az alábbi kezelési időkkel lehet számolni:

 • 1 perc: bajusz, pajesz
 • 1 perc: hónalj/db
 • 4 perc: bikinivonal
 • 5 perc: alkar
 • 8-10 perc: intim terület
 • 8-10 perc: lábszár
 • 15 perc: teljes kar
 • 20-25 perc teljes láb

Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gép mely testrészeken használható?

A Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő géppel kezelhető területek: arc (= felső ajak, pajesz, áll), comb, lábszár, lábfej, hónalj, kar, mellkas, has, hát, intim területek, váll, kézfej.

A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépet nyugodtan használhatod az arcon is: a bajuszvonalnál (=felső ajak fölött), az állon és a pajesznál. Azonban ne használd a szemöldök kezelésére!

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép a teljes bikinivonal szőrtelenítésére használható?

Igen. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép (villanófényes szőrtelenítő gép) nyugodtan használható az intim területek részleges területén való tartós szőrtelenítésére. Természetesen figyelve az intenzitási szint beállításra.

Használhatom az IPL szőrtelenítő gépet egész évben, akár nyári hónapok alatt is?

Nyári hónapok alatt is lehet használni a Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gépet, csak nem érdemes, ugyanis a napozás, szoláriumozás, barnító-krémezés, szőrszőkítés csökkenti az IPL alapú kezelések hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között. Amikor szolizunk vagy napozunk, akkor a bőr színe sötétedik, a szőr színe világosodik, így a szőr festékanyaga nem lesz kellően sötét. Sőt, ha sötétítjük a bőrünket, akkor a kezelés intenzitási szintjét is csökkentenünk szükséges.

IPL szőrtelenítés előtt miért kell leborotválni a szőrzetet?

A szőr leborotválása azért szükséges, hogy a villanófény teljes mértékben le tudjon jutni a szőrszál gyökeréhez. Azok a módszerek, melyek a szőrt tövestül távolítják el, hatástalanná teszik az IPL szőrtelenítő kezelést. Ezért ha nemrégiben gyantáztattál vagy epiláltál, akkor tanácsos várni legalább 1 hónapot az IPL szőrtelenítés megkezdéséig. A gyantázás és az epilátor ugyanis olyan szőrtelenítési technikák, melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat, amire az IPL villanófénye hat. A szőkítés szintén nem ajánlott, hiszen ez a villanófényt elnyelő sötét festékanyagot vonja ki a szőrszálakból.

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő géppel végzett kezelés fájdalmas?

A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépet használók többsége egyáltalán nem érzi fájdalmasnak vagy kellemetlennek az IPL villanófényes szőrtelenítő kezelést. Nagyon fontos, hogy bőröd és a szőröd színének megfelelő intenzitás fokozatot használj, és kövesd a használati útmutatóban leírt utasításokat, valamint az első használat előtt 24 órával végezz próbavillantásokat az alkarodon vagy más szőrtelen területen. Az IPL villanófényes szőrtelenítő kezelés ideje alatt előfordulhat pillanatnyi csípő, égő érzés, azonban ez rövid időn belül elmúlik.

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép használata biztonságos?

Igen, a Forever Skin IPL és  DEESS IPL  szőrtelenítő gép CE minősítéssel rendelkezik, és direkt otthoni használatra fejlesztették ki. Számtalan biztonsági funkciójuk van: intenzitás állítás, túlmelegedés érzékelő, biztonsági érzékelő, utóbbi például csak akkor engedélyezi a villantást, ha a villanóablak teljes felületén érintkezik a bőrrel. Ezenfelül a Forever Skin IPL és  DEESS IPL  szőrtelenítő géphez a gyártó védőszemüveget is biztosít, hogy az arc kezelésekor védve legyen szemed épsége.

Az IPL szőrtelenítés kinek ajánlott és kinek nem ajánlott?

A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép olyan hölgyeknek és uraknak ajánlott,

 • akik világos bőrrel és sötétebb szőrzettel rendelkeznek. Az IPL szőrtelenítés (villanófényes szőrtelenítés) módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Otthoni IPL szőrtelenítő készülékeink fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebbek, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul. A bőr- és szőrszín táblázatért kattints ide! >>>
 • akik megfizethető, tartós szőrtelenítésre vágynak
 • akik szeretnék, hogy minden nap sima legyen a bőrük, de elegük van a borotvából, gyantából, a fájdalmas, rövid ideig tartó szőrtelenségből
 • akiknek alacsony a fájdalomküszöbük, hiszen a kezelés csaknem fájdalommentes
 • akik érzékeny bőrűek, mivel az IPL szőrtelenítés kiiktatja a benőtt szőrtüszők, a kisebesedés és a pöttyös bőrfelszín kínos problémáját
 • akinek felesleges szőr található az arcán (bajusz, pajesz), a lábán, a lábfején, a karján, a kezén, a hónalján, a hasán, a mellkasán, a vállán vagy intim területén
 • költséghatékony kezelésre vágynak és sajnálják azt a pénzt, amit évek óta rendszeresen otthagynak a kozmetikusnál. Az otthoni IPL szőrtelenítéssel hosszú távon rengeteg költséget takarít meg
 • időtakarékos megoldást keresnek, hiszeb 80%-os szőrzetcsökkenés érhető el akár 3-5 kezelés után. Az eredmény fenntartásához csupán különböző időközönként kell a kezelést megismételni.
 • maximalistáknak, hiszen az IPL szőrtelenítés az egyetlen megoldás, ahol nincsenek olyan átmeneti időszakok, amikor meg kell várni, míg kinő a szőr, mint pl. a gyantázás esetén
 • akik a diszkrét, egyszerű szőrtelenítésre szavaznak

Az IPL szőrtelenítés nem ajánlott:

 • Bizonyos egészségügyi állapotok fennállása esetén nem használható a készülék, például terhesség, epilepszia, bőrbetegségek (gyulladás, ekcéma, pikkelysömör, stb.), daganatos betegségek, szteroid kezelés, lázas állapot, keloidos vagy hypertrophiás sebgyógyulási hajlam, pigmenthiányos bőrbetegség (vitiglio), rosszindulatú bőrelváltozás, bőrrák, véralvadásgátló (aszpirin szedése 1 héten belül) vagy fényérzékenységet gyógyszerek, St. Johns gyógynövény szedése (4 héten belül), napallergia, fokozott fényérzékenység, Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen nagy dózisú (30.000 NE feletti) A-vitamin származék szedése az utóbbi 12-18 hónapban, radioterápiás, kemoterápiás kezelés 3 hónapon belül.
 • Ne használd olyan bőrfelületen ahol nyílt seb/sérülés/régi tetoválás/szemölcs/szeplő/anyajegy/ekcéma/heg van és piercingek, tetoválások, injekciók (pl. inzulin), pacemakerek vagy implantátumok közelében.
 • Bármely betegség fennállása vagy gyógyszer szedése esetén konzultálj orvosoddal az IPL szőrtelenítés előtt, valamint feltétlenül olvasd el a hozzá kapott felhasználói kézikönyv összes fejezetét!

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép használathoz szükséges-e további izzókat vásárolnom?

Nem. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép 300.000 garantált villanással rendelkezik, ezért nem kell hozzá pótizzót vásárolni, mert ez a villanásszám több ember számára is évekig elegendő. Általánosságban elmondható, hogy egy nőnek egy teljes test tartós szőrtelenségéhez kb. 12.000-15.000 villanás szükséges.

Szeretnél még többet megtudni a Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gépekről? Akkor kattints ide!

Az IPL szőrtelenítés során alkalmazott technológia minden bőr- és szőrszínre jó?

Nem, az IPL technológia nem hatásos vörös, fehér/ősz vagy világos szőke szőrzeten, illetve nagyon sötét bőrön. Az IPL szőrtelenítés módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul.

Megfelelő-e  szőr és bőr színed az IPL technológiához? Ellenőrizd le itt!>>>

A tartós IPL szőrtelenítés hogyan működik?

Az IPL szőrtelenítés (IPL=intenzív pulzáló fény) során a készülék széles spektrumú (500-1200 nm) fényimpulzusokat juttat a szőrtüszőbe, így a szőr pigmentjét, a melanint felmelegíti. A melaninban az IPL által kibocsájtott fény energiája hővé alakul, a hő hatására a szőr gyökere roncsolódik, elpusztul, a szőr nyugalmi állapotba kerül (elszakad a szőrhagymától) és ezt követően kihullik. A fenntartó IPL szőrtelenítő kezelés rendszeres ismétlése révén tovább maradnak nyugalmi fázisban a szőrszálak, így késleltetve lesz a visszanövésük.

Szeretnél még többet megtudni a Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépről? Kattints ide!

2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére