DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

IPL szőrtelenítő készülék használata

A válaszok megtekintéséhez kattints a kérdésre!

Forever Skin IPL szőrtelenítő gép és DEESS IPL szőrtelenítő gép használata

Az otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő kezelések és a lézeres kezelések ugyanolyan jók, mint a szalonkezelések?

Az otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gépek által leadott fényintenzitás gyengébb, mint a professzionális szalonkészülékeké, így az évekig tartó hatás eléréséhez több kezelés szükséges. Azonban még a szalongépek sem képesek a szőrszálak 100%-ának végleges eltávolítására, azaz fenntartó kezelések mindig szükségesek. Az otthoni Forever Skin IPL szőrtelenítő és DEESS IPL szőrtelenítő gépet kifejezetten laikus felhasználók számára fejlesztették ki, nem igényli szakember jelenlétét. Diszkréten, mindenki a saját időbeosztása szerint, pénzt, időt és energiát megtakarítva tudja használni.

Forever Skin IPL szőrtelenítő és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő géppel milyen eredményre számíthatok?

Az otthoni Forever Skin IPL szőrtelenítő és DEESS IPL szőrtelenítő géppel (villanófényes szőrtelenítő gép) elérhető eredmény évekig tartó. A Forever Skin IPL szőrtelenítő és DEESS IPL szőrtelenítő géppel már néhány kéthetenkénti kezeléssel is a szőr 80%-os csökkenése érhető el.

Az IPL villanófényes szőrtelenítő kezeléseket milyen gyakran kell ismételni?

 • Általánosságban elmondható, hogy az első 3-5 IPL villanófényes szőrtelenítő kezelést 2 hetente kell ismételni, utána pedig 3- 4 hetente.
 • A fenntartó kezeléseket 3-6 havonta.

Ennél gyakrabban nem érdemes használni az IPL villanófényes szőrtelenítő gépet, mert a gyakoribb használat nem gyorsítja fel a szőrtelenítési folyamatot, hiszen meg kell várni az eltérő növekedési ciklusban lévő szőrszálak kinövését. Az IPL szőrtelenítés kizárólag a növekedő (anagén) fázisban lévő szőrszálak esetében működik, ugyanis csak ebben a fázisban van közvetlen kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között. A szőrzetnek csak mindig egy része (20-30%) van ebben a fázisban, ezért kell többször ismételni a kezelést

Otthoni IPL villanófényes szőrtelenítő gép esetén mennyi ideig tartanak a kezelések?

Az idő függ a szőr sűrűségétől, erősségétől, de általánosságban az alábbi kezelési időkkel lehet számolni:

 • 1 perc: bajusz, pajesz
 • 1 perc: hónalj/db
 • 4 perc: bikinivonal
 • 5 perc: alkar
 • 8-10 perc: intim terület
 • 8-10 perc: lábszár
 • 15 perc: teljes kar
 • 20-25 perc teljes láb

Forever Skin IPL szőrtelenítő gép és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gép mely testrészeken használható?

A Forever Skin IPL szőrtelenítő géppel és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő géppel kezelhető területek: arc (= felső ajak felett, azaz a bajuszvonal, pajesz, áll), váll, mellkas, hát, karok, kézfej, hónalj, has, intim területek, comb, lábszár. Azonban ne használd a szemöldök kezelésére!

Forever Skin IPL szőrtelenítő gép és a DEESS IPL szőrtelenítő gép használható az intim területek szőrtelenítésére?

Igen. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép (villanófényes szőrtelenítő gép) nyugodtan használható az intim területek részleges területén való évekig tartó szőrtelenítésére. Természetesen figyelve az intenzitási szint beállításra.

A Forever Skin IPL szőrtelenítő gép és a DEESS IPL szőrtelenítő gép használható arc szőrtelenítésére is?

Igen. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép bátran alkalmazható az arc területein is – a bajuszvonalon, a pajeszon, valamint az állon is. Egyedül arra figyelj oda, hogy mint minden IPL szőrtelenítés esetén, a szemöldököd ne kezeld vele!

Az IPL szőrtelenítő gép egész évben használható, akár nyáron is?

Igen. A Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gépet nyáron is lehet használni, csak nem érdemes, ugyanis a napozás, szoláriumozás, barnító-krémezés, szőrszőkítés csökkenti az IPL alapú kezelések hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között. Amikor szolizunk vagy napozunk, akkor a bőr színe sötétedik, a szőr színe világosodik, így a szőr festékanyaga nem lesz kellően sötét. Sőt, ha sötétítjük a bőrünket, akkor a kezelés intenzitási szintjét is csökkentenünk szükséges.

IPL szőrtelenítés előtt miért kell leborotválni a szőrzetet?

A szőr leborotválása azért szükséges, hogy a villanófény teljes mértékben le tudjon jutni a szőrszál gyökeréhez. Azok a módszerek, melyek a szőrt tövestül távolítják el, hatástalanná teszik az IPL szőrtelenítő kezelést. Ezért ha nemrégiben gyantáztattál vagy epiláltál, akkor tanácsos várni legalább 1 hónapot az IPL szőrtelenítés megkezdéséig. A gyantázás és az epilátor ugyanis olyan szőrtelenítési technikák, melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat, amire az IPL villanófénye hat. A szőkítés szintén nem ajánlott, hiszen ez a villanófényt elnyelő sötét festékanyagot vonja ki a szőrszálakból.

Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő géppel végzett kezelés fájdalmas?

A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépet használók többsége egyáltalán nem érzi fájdalmasnak vagy kellemetlennek az IPL villanófényes szőrtelenítő kezelést. Nagyon fontos, hogy bőröd és a szőröd színének megfelelő intenzitás fokozatot használj, és kövesd a használati útmutatóban leírt utasításokat, valamint az első használat előtt 24 órával végezz próbavillantásokat az alkarodon vagy más szőrtelen területen. Az IPL villanófényes szőrtelenítő kezelés ideje alatt előfordulhat pillanatnyi csípő, égő érzés, azonban ez rövid időn belül elmúlik.

Forever Skin IPL villanófényes szőrtelenítő gép és a DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gép használata biztonságos?

Igen, a Forever Skin IPL és  DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gép CE minősítéssel rendelkezik, és direkt otthoni használatra fejlesztették ki. Számtalan biztonsági funkciójuk van: intenzitás állítás, túlmelegedés érzékelő, biztonsági érzékelő, utóbbi például csak akkor engedélyezi a villantást, ha a villanóablak teljes felületén érintkezik a bőrrel. Ezenfelül a Forever Skin IPL és  DEESS IPL  szőrtelenítő géphez a gyártó védőszemüveget is biztosít, hogy az arc kezelésekor védve legyen szemed épsége.

Az IPL szőrtelenítés kinek ajánlott és kinek nem ajánlott?

A Forever Skin IPL villanófényes szőrtelenítő gép és a DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gép olyan hölgyeknek és uraknak ajánlott,

 • akik világos bőrrel és sötétebb szőrzettel rendelkeznek. Az IPL szőrtelenítés (villanófényes szőrtelenítés) módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Otthoni IPL szőrtelenítő készülékeink fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebbek, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul. A bőr- és szőrszín táblázatért kattints ide! >>>
 • akik megfizethető szőrtelenítésre vágynak, melynek hatása évekig tart
 • akik szeretnék, hogy minden nap sima legyen a bőrük, de elegük van a borotvából, gyantából, a fájdalmas, rövid ideig tartó szőrtelenségből
 • akiknek alacsony a fájdalomküszöbük, hiszen a kezelés csaknem fájdalommentes
 • akik érzékeny bőrűek, mivel az IPL szőrtelenítés kiiktatja a benőtt szőrtüszők, a kisebesedés és a pöttyös bőrfelszín kínos problémáját
 • akinek felesleges szőr található az arcán (bajusz, pajesz), a lábán, a lábfején, a karján, a kezén, a hónalján, a hasán, a mellkasán, a vállán vagy intim területén
 • költséghatékony kezelésre vágynak és sajnálják azt a pénzt, amit évek óta rendszeresen otthagynak a kozmetikusnál. Az otthoni IPL szőrtelenítéssel hosszú távon rengeteg költséget takarít meg
 • időtakarékos megoldást keresnek, hiszeb 80%-os szőrzetcsökkenés érhető el akár 3-5 kezelés után. Az eredmény fenntartásához csupán különböző időközönként kell a kezelést megismételni.
 • maximalistáknak, hiszen az IPL szőrtelenítés az egyetlen megoldás, ahol nincsenek olyan átmeneti időszakok, amikor meg kell várni, míg kinő a szőr, mint pl. a gyantázás esetén
 • akik a diszkrét, egyszerű szőrtelenítésre szavaznak

Az IPL szőrtelenítés nem ajánlott:

 • Bizonyos egészségügyi állapotok fennállása esetén nem használható a készülék, például terhesség, epilepszia, bőrbetegségek (gyulladás, ekcéma, pikkelysömör, stb.), daganatos betegségek, szteroid kezelés, lázas állapot, keloidos vagy hypertrophiás sebgyógyulási hajlam, pigmenthiányos bőrbetegség (vitiglio), rosszindulatú bőrelváltozás, bőrrák, véralvadásgátló (aszpirin szedése 1 héten belül) vagy fényérzékenységet gyógyszerek, St. Johns gyógynövény szedése (4 héten belül), napallergia, fokozott fényérzékenység, Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen nagy dózisú (30.000 NE feletti) A-vitamin származék szedése az utóbbi 12-18 hónapban, radioterápiás, kemoterápiás kezelés 3 hónapon belül.
 • Ne használd olyan bőrfelületen ahol nyílt seb/sérülés/régi tetoválás/szemölcs/szeplő/anyajegy/ekcéma/heg van és piercingek, tetoválások, injekciók (pl. inzulin), pacemakerek vagy implantátumok közelében.
 • Bármely betegség fennállása vagy gyógyszer szedése esetén konzultálj orvosoddal az IPL szőrtelenítés előtt, valamint feltétlenül olvasd el a hozzá kapott felhasználói kézikönyv összes fejezetét!

Forever Skin IPL szőrtelenítő gép és a DEESS IPL szőrtelenítő gép használathoz szükséges-e további izzókat vásárolnom?

Nem. A Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gép 300.000 garantált villanással rendelkezik, ezért nem kell hozzá pótizzót vásárolni, mert ez a villanásszám több ember számára is évekig elegendő. Általánosságban elmondható, hogy egy nőnek egy teljes test évekig tartó szőrtelenségéhez kb. 12.000-15.000 villanás szükséges.

Szeretnél még többet megtudni a Forever Skin IPL és DEESS IPL villanófényes szőrtelenítő gépekről? Akkor kattints ide!

Az IPL szőrtelenítés során alkalmazott technológia minden bőr- és szőrszínre jó?

Nem, az IPL technológia nem hatásos vörös, fehér/ősz vagy világos szőke szőrzeten, illetve nagyon sötét bőrön. Az IPL szőrtelenítés módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul.

Megfelelő-e  szőr és bőr színed az IPL technológiához? Ellenőrizd le itt!>>>

Az IPL szőrtelenítés hogyan működik?

Az IPL szőrtelenítés (IPL=intenzív pulzáló fény) során a készülék széles spektrumú (500-1200 nm) fényimpulzusokat juttat a szőrtüszőbe, így a szőr pigmentjét, a melanint felmelegíti. A melaninban az IPL által kibocsájtott fény energiája hővé alakul, a hő hatására a szőr gyökere roncsolódik, elpusztul, a szőr nyugalmi állapotba kerül (elszakad a szőrhagymától) és ezt követően kihullik. A fenntartó IPL szőrtelenítő kezelés rendszeres ismétlése révén tovább maradnak nyugalmi fázisban a szőrszálak, így késleltetve lesz a visszanövésük.

Hogyan kell a Forever Skin IPL szőrtelenítő gép arcfiatalító (SR) fejét használni?

A Forever Skin IPL szprtelenítő gép arcfiatalító fejével 1 kúra 10 alkalomból áll. A kezeléseket 3 naponta végezd. A kúra befejeztével hetente 1-szer végezz fenntartó kezelést 2 hónapig, majd tarts 3 hónap szünetet. Ezután pedig ismételd meg a fenntartó kezeléseket és az azokat követő szünet kettősét. Erőteljesebb ráncok esetén a kúrát évente kétszer ismételheted. A kezelés fényérzékenyít, így a napsütéses évszakokban a kezelést követő 48 óráig alkalmazz erős fényvédő krémet.

Az SR bőrfiatalító fej pedig főként arcon, nyakon, dekoltázson, kézfejen, de gyakorlatilag a bőr bármely részén alkalmazandó.

Hogyan kell a Forever Skin IPL szőrtelenítő gép akne kezelő (AC) fejét használni?

Az időközönként megjelenő pattanások esetén:  mindegyikre adj le 2 villanást naponta, 3 napon keresztül a Forever Skin IPL szőrtelenítő gép akne kezelő fejével.
Aknés, pattanásos bőr esetén egy kúrát végezz el. 1 kúra 10 kezelésből áll. A kezeléseket 2 naponta végezd. A kúra befejezte után, hetente végezz 1 ismétlő kezelést. 3 hónap után tarts 1 hónap szünetet, majd újra megismételheted az imént leírt 10 kezelésből álló kúrát. A kezelés fényérzékenyít, így a napsütéses évszakokban a kezelést követő 48 órában alkalmazz erős fényvédő krémet.

Az AC akne kezelő fej, főleg az arcon és a háton, de a test bármely pattanásos bőrterületén alkalmazható

Szeretnél még többet megtudni a Forever Skin IPL és DEESS IPL szőrtelenítő gépről? Kattints ide!

2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére