DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Kezelési útmutató

A válaszok megjelenítéséhez kattintson a gombra!

DEESS IPL használata

Miért éri meg a DEESS IPL vagy DESSA IPL készülék?

Mert a DEESS IPL és DESSA IPL szőrtelenítő gép a szalonokban végzett IPL/lézeres kezelésekhez képest jóval olcsóbb. Erről bővebben itt olvashatsz! >>> 

Ezen kívül a DEESS IPL és DESSA IPL költséghatékony készülékek, hiszen nagyon magas (300.000) villanásszámmal rendelkeznek, ezért nem kell pótizzókat vásárolni hozzájuk, még több felhasználó évekig tartó kezelése esetén sem. Erről bővebben itt olvashatsz! >>>

Az évekig tartó használathoz szükséges-e további izzókat vásárolnom?

Nem. A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő gép 300.000 garantált villanással rendelkezik, ezért nem kell hozzá pótizzót vásárolni, mert ez a villanásszám több ember számára is évekig elegendő. Általánosságában elmondható, hogy egy nőnek egy teljes test tartós szőrtelenségéhez kb. 12.000-15.000 villanás szükséges.

Nők és férfiak is használhatják?

Igen! A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő készüléket mindkét nem használhatja. Az urak esetében azonban több kezelés szükséges az eredmény eléréséhez (erősebb szőrzet), mivel a készülék főképp hölgyek általi használatra lett optimalizálva.

Ha esetleg párunk is szemezik az otthoni tartós szőrtelenítés előnyeivel, akkor kiemelten fontos, hogy több 10.000-es villanásszámmal rendelkező készülék mellé tegyük le a voksunkat, mert ennyi villanás szükséges az extra kiadások (pl.: drága pótizzók) nélküli használathoz. 1 nő teljes testes, tartós szőrtelenítéséhez ugyanis kb. 12.000-15.000 villanás szükséges.

Milyen gyakran kell ismételni a kezeléseket?

 • Általánosságban elmondható, hogy az első 3-5 kezelést 2 hetente kell ismételni, utána pedig 3- 4 hetente.
 • A fenntartó kezeléseket 3-6 havonta.

 

Ennél gyakrabban nem érdemes használni a készüléket, mert a gyakoribb használat nem gyorsítja fel a szőrtelenítési folyamatot, hiszen meg kell várni az eltérő növekedési ciklusban lévő szőrszálak kinövését. Az IPL tartós szőrtelenítési módszer kizárólag a növekedő (anagén) fázisban lévő szőrszálak esetében működik, ugyanis csak ebben a fázisban van közvetlen kapcsolat a szőrtüsző és a szőrszál között. A szőr növekedési ciklusairól itt olvashatsz bővebben!

Mennyi ideig tartanak az egyes kezelések?

Az idő függ a szőr sűrűségétől, erősségétől, de általánossában az alábbi kezelési időkkel tud számolni:

 • 1 perc: bajusz, pajesz
 • 1 perc: hónalj/db
 • 4 perc: bikinivonal
 • 5 perc: alkar
 • 8-10 perc: intim terület
 • 8-10 perc: lábszár
 • 15 perc: teljes kar
 • 20-25 perc teljes láb

Mely testrészeken használható a DEESS IPL és DESSA IPL?

Kezelhető területek: arc (= felső ajak, pajesz, áll), comb, lábszár, lábfej, hónalj, kar, mellkas, has, hát, intim területek, váll, kézfej.

Hogyan kezeljem magam?

A direkt otthoni használatra kifejlesztett, bárki által működtethető DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gép kis méretű, akárcsak egy hajszárító, és rendkívül könnyű is, így nagyon egyszerű a használata.

 • Mindenképpen olvasd el részletesen és alaposan a készülékhez adott felhasználói kézikönyvet/használati útmutatót! Csak ezután kezdj bele a kezelésbe!
 • Tisztítsd meg és készítsd elő a bőrfelületet, majd helyezd áram alá a készüléket és kapcsold be.
 • Válaszd ki a DEESS IPL készüléken bőr- és szőrtípusod alapján a számodra legmegfelelőbb intenzitás-fényerősség fokozatot (1-5). (Amennyiben rendelkezel bőrteszttel, először annak használatával határozd meg bőrtípusodat!)
 • Helyezd a készüléket a kezelni kívánt testfelületre. Ha a kezelőablak tökéletesen illeszkedik a bőrhöz, azaz nincs rés a bőr és a kezelőfej között, a DEESS IPL készülék oldalsó részén felvillan a kék fény. Ez azt jelzi, hogy biztonsággal kattinthatsz, a villanófény nem fog kiszűrődni.

A készüléket merőlegesen helyezze a bőrre

 • Ha az arcodat (bajusz, pajesz) kezeled, a még nagyobb biztonság érdekében vedd fel a fényvédő szemüveget!
 • Kezdd meg a kezelést! Két kattintás között, 1-es és 2-es intenzitás-fényerősség fokozaton kb. 2-3 másodpercet, 3-as és annál magasabb fokozaton kb. 3-5 másodpercet kell várni, hogy a készülék újratöltsön. Ezt az oldalsó kék lámpák jelzik.
 • Apránként haladva kezeld végig a kiválasztott testrészt!

Minden kattintás előtt győződj meg róla, hogy két oldalt világítanak a kék fények. Ha nem világítanak, annak két oka lehet

 1. nem töltött még újra a készülék az előző villantás óta
 2. nem illeszkedik megfelelően a kezelőablak a bőrhöz

Használható az arc szőrtelenítésére?

A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő gépet nyugodtan használhatod az arcon is: a bajuszvonalnál (=felső ajak fölött), az állon és a pajesznál. Azonban ne használd a szemöldök kezelésére!

Mire kell ügyelni arc kezelése során?

Az arcon belül a bajuszvonalat (= felső ajak), az állat és a pajeszt lehet kezelni. Ne használd a készüléket a szemed vagy szemöldököd környékén. A kezelés után 72 óráig ne tedd ki az arcodat közvetlen napfénynek. Védd arcbőrödet, feltétlenül használj napkrémet!

A teljes bikinivonal szőrtelenítésére használható a készülék?

Igen. A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő készülék nyugodtan használható az intim területek részleges területén való tartós szőrtelenítésére. Természetesen figyelve az intenzitási szint beállításra.

Miért szükséges több kezelés?

Mert az IPL technológia csak a növekvő (anagén) fázisban lévő szőrszálakat képes semlegesíteni. Mivel a szőrzetnek csak mindig egy része (20-30%) van ebben a fázisban, ezért többször ismételni szükséges a kezelést. Tehát csak kezelések sorozata hozhat tartós eredményt.

Hogyan érhető el a legjobb eredmény?

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érd el:

 • Először borotváld le a szőrzetet a kezelni kívánt területen.
 • Tisztsd meg a kezelni kívánt bőrfelületet! Ne legyen a kezelendő bőrfelületen semmiféle allergizáló vagy vegyi anyag (pl.: testápoló, parfüm, arckrém, izzadásgátló, fényvédő-krém), mert a kozmetikumok a bőr megégését és a készülék meghibásodását okozhatják.
 • Közvetlenül a kezelés előtt vedd le/ki az ékszereidet, testékszereidet.
 • Válaszd ki a bőr- és szőrszínednek megfelelő ajánlott intenzitást a használati útmutató táblázata alapján, illetve ha rendelkezel DEESS bőrteszttel, akkor annak segítségével. Ezután használd a készüléket a teljes kezelési területen, kellő átfedéssel, hogy ne maradjon ki sehol sem terület.

Milyen eredményre számíthatok?

A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő gép segítségével tartósan megszabadulhatsz a nem kívánt szőrszálaidtól. Az otthoni használatra kifejlesztett gépek mindegyike gyengébb J (Joule) értékkel rendelkezik, mint a szalonkészülékek, azonban így is kiválóan biztosítja az eredményes használatot. A DEESS IPL készülékkel már néhány kéthetenkénti kezeléssel is a szőr 80%-os csökkenése érhető el.

Mennyire tartós az eredmény?

A DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő géppel elérhető eredmény tartós, évekig tartó. Miután az IPL technológia kizárólag a növekvő (anagén) fázisban lévő szőrszálakat képes levillantani, s mivel mindig csak a szőrzet egy része van ebben a fázisban, ezért egy-egy testtájra többször vissza kell térni, tehát csak kezelések sorozata hozhat tartós, évekig tartó eredményt. A szőr növekedési ciklusairól bővebben itt olvashatsz! 

Hány kezelés szükséges a látható eredményhez a DEESS IPL vagy DESSA IPL szőrtelenítő géppel?

A látható eredményhez 3-5 kezelés elegendő (2 hetente), a tartós szőrtelenséghez pedig általában még több alkalom szükséges (3-4 hetente). A férfiaknak és azon nőknek, akik hormonok miatti megnövekedett szőrnövekedéstől szenvednek, ennél több alkalom szükséges testrészenként. A szőrtelenítési kúra befejeztével átlagosan 3-6 havonta lesz szükség fenntartó kezelésre.

Mit tegyek a kezelés előtt?

 • 24 órával a kezelés előtt borotváld le a kezelendő testfelületet.
 • Ellenőrizd, hogy a gép tiszta-e, a villanóablaka mentes-e a beszorult/ráragadt szőrszálaktól.
 • Közvetlenül kezelés előtt tisztítsd meg a kezelendő bőrfelületet mindenféle allergizáló és vegyi anyagtól (testápoló, parfüm, arckrém, izzadás-gátló, fényvédő-krém, stb.), valamint távolítsd el ékszereid, testékszereid.
 • A kezelendő bőrfelületen levő hámsérülést, pörsenést, sebet, szeplőt, anyajegyet takard le (ragtapasz darabbal) vagy fehér szemceruzával satírozd be, és kezelés közben kerüld ki.

Hogyan választhatom ki a számomra leginkább megfelelő fényintenzitást?

Az alábbi táblázat a bőrszín és szőrszín összehasonlítására szolgál, hogy eldönthesd a készülék alkalmazhatóságát, illetve megismerhesd a bőr- és szőrszínek szerint javasolt min.-max. intenzitási fokozatokat. Ha rendelkezel DEESS bőrtónus teszttel, akkor bőrszíned egy kattintással meghatározhatod.

Fehér bőr*

Bézs bőr*

Világosbarna bőr*

Középbarna bőr*

Sötétbarna bőr*

Barnás fekete, fekete bőr*

Fekete, sötétbarna, barna, sötétszőke, sötétvörös szőr

3-5 fokozat

2-5 fokozat

2-4 fokozat

X

X

Világosszőke, világosvörös, fehér, ősz szőr

X

X

X

X

X

X

*  Fitzpatrick-skála szerinti bőrtípusok

Az intenzitási fokozatot bőr/szőr színének és érzékenységednek megfelelően válaszd ki

A fenti táblázatban meghatározott intenzitási fokozatot ne lépd túl (akkor sem, ha nem érzed fájdalmasnak), mert ez a bőr megégését okozhatja! A villanásokat melegnek vagy forrónak érezheted, de fájdalmasnak nem. Csak a bőrtípusodnak megfelelő beállításokkal használd a készüléket. Ha a javasoltnál magasabb intenzitási fokozatokat használsz, növekedhet a bőrreakciók és mellékhatások kockázata.

Fontos tudni, hogy a különböző testfelületek eltérő intenzitási fokozatot igényelhetnek. Érzékenyebb testfelületek esetében (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) azt javasoljuk, hogy ne használd a készüléket a fenti táblázatban jelölt maximális javasolt intenzitási fokozaton, hanem inkább az alacsonyabb intenzitási fokozato(ka)t részesítsd előnyben, természetesen mindig az egyéni érzékenységet szem előtt tartva. A bikinivonal például sötétebben pigmentált, ezért itt mindig alacsonyabb intenzitási fokozat javasolt. Sötétebb bőr esetén is alacsonyabb intenzitási fokozat ajánlott, hiszen ilyenkor a bőr több fényt nyel el, így a bőrirritációra nagyobb az esély.

Amennyiben van DEESS bőrtónus teszted, segítségével minden kezelendő zónában meghatározhatod bőröd tónusát!

Teljesen normális jelenség, ha a készülék a hosszabb ideig tartó használat során felmelegszik. Ha több testrészt szeretnél kezelni egy alkalommal, akkor ajánlatos az érzékenyebb területeken (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) kezdeni a kezelést, aztán a kevésbé érzékeny területeken (pl.: láb, kar, hát, stb.) folytatni.

A készülék használat közben felmelegedhet?

Igen, amennyiben folyamatosan hosszabb ideig használod, de ez normális jelenség. A kezeléseket éppen ezért érdemes mindig az érzékenyebb területeken kezdeni (pl.: hónalj, intim területek, arc), és aztán a hőre kevésbé érzékeny területeken (pl.: láb, kar, hát) folytatni.

Mire kell ügyelni a kezelést követően?

Az IPL szőrtelenítést követő 1-2 napon nem ajánlott forró zuhanynak, klóros víznek vagy szaunának kitenni a kezelt bőrfelületet, ezen kívül lehetőség szerint ne használj parfümöt, testápolót, masszázsolajat, szappant vagy bármilyen bőrre felvihető kozmetikumot a szőrtelenített területen. Kerüld 24-48 óráig a közvetlen napozást, szoláriumozást.

Használat után mindig tisztítsd meg a kezelőfej ablakát egy nedves, alkoholos törlőkendővel. A készülék kezelőablakának megfelelő tisztítása kiemelten fontos, mert a nem eltávolított szőrzetdarabok/szennyeződések károsíthatják a készüléket, és bőrreakciókat okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít az optimális eredmény és a készülék hosszú élettartamának biztosításában.

Kezelés után mindig tisztítsd meg a készüléket!

Szükséges a készülék tisztítása?

Igen. Használat után tisztítsd meg a kezelőfej ablakát egy nedves, alkoholos törlőkendővel. A készülék kezelőablakának megfelelő tiszítása kiemelten fontos, mert a nem eltávolított szőrzetdarabok/szennyeződések károsíthatják a készüléket, és bőrreakciókat okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít az optimális eredmény és a készülék hosszú élettartamának biztosításában.

Fontos a készülék villanóablakának tisztán tartása

Használhatom a készüléket egész évben? Például a nyári hónapok alatt is?

Nyári hónapok alatt is lehet használni a DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő gépet, csak nem érdemes, ugyanis a napozás, szoláriumozás, barnító-krémezés, szőrszőkítés csökkenti az IPL alapú kezelések hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között. Amikor szolizunk vagy napozunk, akkor a bőr színe sötétedik, a szőr színe világosodik, így a szőr festékanyaga nem lesz kellően sötét. Sőt, ha sötétítjük a bőrünket, akkor a kezelés intenzitási szintjét is csökkentenünk szükséges.

Napozás/szoláriumozás után használható a készülék?

Napozás, szoláriumozás, barnító-krém használata, és a szőr szőkítése nem ajánlott IPL szőrtelenítő kúra közben, mert ezek csökkentik a kezelések hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között. Amikor szolizunk vagy napozunk, akkor a bőr színe sötétedik, a szőr színe világosodik, így a szőr festékanyaga nem lesz kellően sötét. Sőt, ha sötétítjük a bőrünket, akkor a kezelés intenzitási szintjét is csökkentenünk szükséges.

Ha mégis napoznál vagy szoláriumoznál, akkor várj 2-3 napot, míg újból szőrtelenítenél és mindenképp ellenőrizd a bőrödet, hogy nem égett-e le (mert a DEESS IPL semmilyen leégett bőrfelületen nem használható), illetve a kezelést kisebb intenzitáson végezd!

A kezelés fájdalmas?

A DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gépet használók többsége egyáltalán nem érzi fájdalmasnak vagy kellemetlennek a kezelést. Nagyon fontos, hogy bőröd és a szőröd színének megfelelő intenzitás fokozatot használj, és kövesd a használati útmutatóban leírt utasításokat, valamint az első használat előtt 24 órával végezz próbavillantásokat az alkarodon vagy más szőrtelen területen. A kezelés ideje alatt előfordulhat pillanatnyi csípő, égő érzés, azonban ez rövid időn belül elmúlik.

Mit tegyek, ha kellemetlen érzést tapasztalok?

Nézd meg, hogy a szőr- és bőrszínednek megfelelő intenzitási fokozatot használod-e.

A barnulás, barnítás befolyásolhatja a kezelés kényelmét, ezért ilyenkor a kezelést a megszokotthoz képest alacsonyabb fokozaton végezd.

A készülék hosszabb ideig tartó használat során felmelegedhet, így a kezeléseket érdemes mindig az érzékenyebb területeken kezdeni (pl.: hónalj, intim területek, arc), és a hőre kevésbé érzékeny területeken (pl.: láb, kar, hát) folytatni.

Biztonságos a DEESS és DESSA használata?

Igen, a DEESS IPL  és DESSA IPL szőrtelenítő készülék CE minősítéssel rendelkezik, és direkt otthoni használatra fejlesztették ki. Számtalan biztonsági funkciója van: intenzitás állítás, túlmelegedés érzékelő, biztonsági érzékelő, utóbbi például csak akkor engedélyezi a villantást, ha a villanóablak teljes felületén érintkezik a bőrrel. A biztonsági funkciókról itt olvashatsz! >>>

Ha a DEESS IPL  és DESSA IPL szőrtelenítő gépet rendeltetésszerűen, a használati útmutatóban foglaltak szerint használod, akkor bár előfordulhat, de kicsi a valószínűsége bármilyen komplikációnak.

Az alábbi táblázat a bőrszín és szőrszín összehasonlítására szolgál, hogy eldönthesd a készülék alkalmazhatóságát, illetve megismerhesd a bőr- és szőrszínek szerinti javasolt min.-max. intenzitási fokozatokat. Ha rendelkezel DEESS bőrtónus teszttel, akkor bőrszíned egy kattintással meghatározhatod.

Fehér bőr*

Bézs bőr*

Világosbarna bőr*

Középbarna bőr*

Sötétbarna bőr*

Barnás fekete, fekete bőr*

Fekete, sötétbarna, barna, sötétszőke, sötétvörös szőr

3-5 fokozat

2-5 fokozat

2-4 fokozat

X

X

Világosszőke, világosvörös, fehér, ősz szőr

X

X

X

X

X

X

*  Fitzpatrick-skála szerinti bőrtípusok

A fenti táblázatban meghatározott intenzitási fokozatot ne lépd túl (akkor sem, ha nem érzed fájdalmasnak), mert ez a bőr megégését okozhatja! A villanásokat melegnek vagy forrónak érezheted, de fájdalmasnak nem. Csak a bőrtípusodnak megfelelő beállításokkal használd a készüléket. Ha a javasoltnál magasabb intenzitási fokozatokat használsz, növekedhet a bőrreakciók és mellékhatások kockázata.

Fontos tudni, hogy a különböző testfelületek eltérő intenzitási fokozatot igényelhetnek. Érzékenyebb testfelületek esetében (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) azt javasoljuk, hogy ne használd a készüléket a fenti táblázatban jelölt maximális javasolt intenzitási fokozaton, hanem inkább az alacsonyabb intenzitási fokozato(ka)t részesítsd előnyben, természetesen mindig az egyéni érzékenységet szem előtt tartva. A bikinivonal például sötétebben pigmentált, ezért itt mindig alacsonyabb intenzitási fokozat javasolt. Sötétebb bőr esetén is alacsonyabb intenzitási fokozat ajánlott, hiszen ilyenkor a bőr több fényt nyel el, így a bőrirritációra nagyobb az esély.

Teljesen normális jelenség, ha a készülék a hosszabb ideig tartó használat során felmelegszik. Ha több testrészt szeretnél kezelni egy alkalommal, akkor ajánlatos az érzékenyebb területeken (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) kezdeni a kezelést, aztán a kevésbé érzékeny területeken (pl.: láb, kar, hát, stb.) folytatni.

 

Számíthatok valamilyen mellékhatásra a kezelések közben vagy után?

Az IPL szőrtelenítés az egyik legbiztonságosabb eljárás. Amennyiben figyelembe veszed a használati utasításban szereplő utasításokat, ellenjavallatokat, illetve a bőr- és szőrtípusodnak megfelelő intenzitási fokozatot használod, akkor súlyos mellékhatások nem fordulhatnak elő. Az IPL szőrtelenítés nem károsítja a bőr felületét, csupán a szőrszálakra hat, hiszen a villanófény mindig ott fejti ki a hatását, ahol elnyelődik.

A kezelés után maximum egy kis bőrpír jelentkezhet a kezelt felületen, de csak átmenetileg. Ha 24 óra után is megmarad, és a felület piros, fájó és gyulladt, az annyit jelent, hogy legközelebb érdemes kicsit lejjebb venned az intenzitást, mert túl erős intenzitási szinten használtad a készüléket.

Az IPL-nek több “kellemes mellékhatása” is van: elkerülhetők vele a szőrtüszőgyulladások, szőrbenövések, ráadásul a kezelés hatására a kisebb bőrhibák, öregségi foltok, vékonyabb hajszálerek, pigmentfoltok is elhalványodhatnak.

Megégethetem-e a bőröm?

Nem, ha szőr- és bőrszínednek megfelelő intenzitáson kezeled magad, tehát, ha a készüléket a használati útmutatónak megfelelően használod. Az IPL technológiát szőrtelenítésre több éve sikeresen és biztonságosan alkalmazzák az egész világon. A készülék biztonsági funkcióiról itt olvashatsz! >>>

Az alábbi táblázat a bőrszín és szőrszín összehasonlítására szolgál, hogy eldönthesd a készülék alkalmazhatóságát, illetve megismerhesd a bőr- és szőrszínek szerint javasolt min.-max. intenzitási fokozatokat. Ha rendelkezel DEESS bőrtónus teszttel, akkor bőrszíned egy kattintással meghatározhatod.

Fehér bőr*

Bézs bőr*

Világosbarna bőr*

Középbarna bőr*

Sötétbarna bőr*

Barnás fekete, fekete bőr*

Fekete, sötétbarna, barna, sötétszőke, sötétvörös szőr

3-5 fokozat

2-5 fokozat

2-4 fokozat

X

X

Világosszőke, világosvörös, fehér, ősz szőr

X

X

X

X

X

X

*  Fitzpatrick-skála szerinti bőrtípusok

A fenti táblázatban meghatározott intenzitási fokozatot ne lépd túl (akkor sem, ha nem érzed fájdalmasnak), mert ez a bőr megégését okozhatja! A villanásokat melegnek vagy forrónak érezheted, de fájdalmasnak nem. Csak a bőrtípusodnak megfelelő beállításokkal használd a készüléket. Ha a javasoltnál magasabb intenzitási fokozatokat használsz, növekedhet a bőrreakciók és mellékhatások kockázata.

Fontos tudni, hogy a különböző testfelületek eltérő intenzitási fokozatot igényelhetnek. Érzékenyebb testfelületek esetében (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) azt javasoljuk, hogy ne használd a készüléket a fenti táblázatban jelölt maximális javasolt intenzitási fokozaton, hanem inkább az alacsonyabb intenzitási fokozato(ka)t részesítsd előnyben, természetesen mindig az egyéni érzékenységet szem előtt tartva. A bikinivonal például sötétebben pigmentált, ezért itt mindig alacsonyabb intenzitási fokozat javasolt. Sötétebb bőr esetén is alacsonyabb intenzitási fokozat ajánlott, hiszen ilyenkor a bőr több fényt nyel el, így a bőrirritációra nagyobb az esély.

Amennyiben van DEESS bőrtónus teszted, segítségével minden kezelendő zónában meghatározhatod bőröd tónusát!

Teljesen normális jelenség, ha a készülék a hosszabb ideig tartó használat során felmelegszik. Ha több testrészt szeretnél kezelni egy alkalommal, akkor ajánlatos az érzékenyebb területeken (pl.: intim területek, hónalj, arc, stb.) kezdeni a kezelést, aztán a kevésbé érzékeny területeken (pl.: láb, kar, hát, stb.) folytatni.

Károsíthatja a szemet a készülék?

Nem, nem károsíthatja. A DEESS IPL szőrtelenítő készülékhez a gyártó védőszemüveget biztosít, hogy az arc kezelésekor felvegye a kezelő személy, azonban az otthoni IPL szőrtelenítő géppel végzett kezelés nem károsítja a szemet, mert kisebb Joule értékű villanást ad le, mint a szalongépek, és a villanófény is alig látható használat közben.

DEESS IPL – villanófényes tartós szőrtelenítés

Hány éves kortól szoktak IPL szőrtelenítést végezni?

IPL szőrtelenítést rendszerint 18 éves kor fölött szoktak végezni, ugyanis ekkorra már lezajlanak a tinédzser kor robbanásszerű hormonváltozásai. Ha az átlagosnál sűrűbb szőrzet egy tini lánynak lelki problémákat okoz, előfordul, hogy fiatalabb korban is alkalmazzák az eljárást. Ennek oka, hogy IPL szőrtelenítéssel kiküszöbölhető a szőrbenövés, a szőrtüszőgyulladás, illetve a szőrök „erősödése”, ami más módszereknél viszont gyakran jelentkezik és bizonyos testrészeken (pl. arc, kar) igen zavaró. Fontos azonban tudni, hogy 18 év alatti fiatal kezelése esetén a még folyamatban lévő, erőteljes hormonváltozások csökkenthetik a kezelés tartósságát.

Kinél nem hatásos az IPL szőrtelenítés?

 • Nem eredményes az IPL technológia ősz/szőke/vörös/szőkített szőr esetén, kreol/sötét színű/leégett/lebarnult/szoláriumozott/barnítókrémes bőr esetén, illetve annál sem, aki az elmúlt 3-4 hétben epilálógéppel vagy gyantával szőrtelenített az adott testrészen, vagy az elmúlt három hónapban bőrt érzékennyé tevő kezelést (pl. kémiai hámlasztást) vett igénybe.
 • Nem lehet a készüléket olyan bőrfelületen közvetlenül használni, ahol nyílt seb/sérülés/régi tetoválás/szemölcs/szeplő/anyajegy/ekcéma /heg van.
 • Bármely betegség fennállása vagy gyógyszer szedése esetén konzultálj orvosoddal a készülék használata előtt, valamint feltétlenül olvasd el a hozzá kapott felhasználói kézikönyv összes fejezetét.
 • A készülék használatát kizáró állapot például: terhesség, epilepszia, bőrbetegségek (gyulladás, ekcéma, pikkelysömör, stb.), daganatos betegségek, szteroid kezelés, lázas állapot, keloidos vagy hypertrophiás sebgyógyulási hajlam, pigmenthiányos bőrbetegség (vitiglio), rosszindulatú bőrelváltozás, bőrrák, véralvadásgátló (aszpirin szedése 1 héten belül) vagy fényérzékenységet okozó gyógyszerek, St. Johns gyógynövény szedése (4 héten belül), napallergia, fokozott fényérzékenység, Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen nagy dózisú (30.000 NE feletti) A-vitamin származék szedése az utóbbi 12-18 hónapban, radioterápiás, kemoterápiás kezelés 3 hónapon belül.

Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés?

Olyan hölgyeknek és uraknak:

 • akik világos bőrrel és sötétebb szőrzettel rendelkeznek. Az IPL szőrtelenítés módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb a DEESS IPL otthoni szőrtelenítő gép, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul. A bőr- és szőrszín táblázatért kattints ide! >>>
 • akik megfizethető, tartós szőrtelenítésre vágynak
 • akik szeretnék, hogy minden nap sima legyen a bőrük, de elegük van a borotvából, gyantából, a fájdalmas, rövid ideig tartó szőrtelenségből
 • akiknek alacsony a fájdalomküszöbük, hiszen a kezelés csaknem fájdalommentes
 • akik érzékeny bőrűek, mivel az IPL szőrtelenítés kiiktatja a benőtt szőrtüszők, a kisebesedés és a pöttyös bőrfelszín kínos problémáját
 • akinek felesleges szőr található az arcán (bajusz, pajesz), a lábán, a lábfején, a karján, a kezén, a hónalján, a hasán, a mellkasán, a vállán vagy intim területén
 • költséghatékony kezelésre vágynak és sajnálják azt a pénzt, amit évek óta rendszeresen otthagynak a kozmetikusnál. Az otthoni IPL szőrtelenítéssel hosszú távon rengeteg költséget takarít meg
 • időtakarékos megoldást keresnek, hiszeb 80%-os szőrzetcsökkenés érhető el akár 3-5 kezelés után. Az eredmény fenntartásához csupán különböző időközönként kell a kezelést megismételni.
 • maximalistáknak, hiszen az IPL szőrtelenítés az egyetlen megoldás, ahol nincsenek olyan átmeneti időszakok, amikor meg kell várni, míg kinő a szőr, mint pl. a gyantázás esetén
 • akik a diszkrét, egyszerű szőrtelenítésre szavaznak

A kezelések előtt borotválkozás helyett használhatok gyantát vagy epilátort?

Nem, mert a gyantázás és az epilátor olyan szőrtelenítési technikák, melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat, amire az IPL villanófénye hat. Tehát azok a módszerek, melyek a szőrt tövestül távolítják el, hatástalanná teszik a kezelést. Ezért ha nemrégiben gyantáztattál vagy epiláltál, akkor tanácsos várni legalább 2-3 hónapot az IPL kúra megkezdéséig. A szőkítés szintén nem ajánlott, hiszen ez a villanófényt elnyelő sötét festékanyagot vonja ki a szőrszálakból.

Miért kell leborotválni a szőrzetet a kezelés előtt?

A szőr leborotválása azért szükséges, hogy a villanófény teljes mértékben le tudjon jutni a szőrszál gyökeréhez. A nem leboroltvált szőrszál a kezelés során “megég”, ez kellemetlen szaggal jár, valamint a bőrfelület sérülését és készülék károsodását is okozhatja, ezen kívül energiát von el, emiatt a szőr gyökeréhez kevesebb jut, vagyis a kezelés hatásfoka csökken.

Mikor és hol nem használható az IPL szőrtelenítés?

Bármely betegség fennállása vagy gyógyszer szedése esetén konzultálj orvosoddal a készülék használata előtt, valamint feltétlenül olvasd el a hozzá kapott felhasználói kézikönyv összes fejezetét!

Bizonyos egészségügyi állapotok fennállása esetén nem használható a készülék, például terhesség, epilepszia, bőrbetegségek (gyulladás, ekcéma, pikkelysömör, stb.), daganatos betegségek, szteroid kezelés, lázas állapot, keloidos vagy hypertrophiás sebgyógyulási hajlam, pigmenthiányos bőrbetegség (vitiglio), rosszindulatú bőrelváltozás, bőrrák, véralvadásgátló (aszpirin szedése 1 héten belül) vagy fényérzékenységet gyógyszerek, St. Johns gyógynövény szedése (4 héten belül), napallergia, fokozott fényérzékenység, Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen nagy dózisú (30.000 NE feletti) A-vitamin származék szedése az utóbbi 12-18 hónapban, radioterápiás, kemoterápiás kezelés 3 hónapon belül.

Ne használd olyan bőrfelületen ahol nyílt seb/sérülés/régi tetoválás/szemölcs/szeplő/anyajegy/ekcéma/heg van és piercingek, tetoválások, injekciók (pl. inzulin), pacemakerek vagy implantátumok közelében.

(A DEESS nem vízálló, ezért ne használd fürdőkádban, zuhanykabinban vagy más olyan helyen, ahol víz érheti. Ne tárold fokozott páratartalmú, magas hőmérsékletű helyen, pl.: fürdőszoba, konyha, stb.)

Minden bőr- és szőrszínre jó az IPL technológia?

Nem, az IPL technológia nem hatásos vörös, fehér/ősz vagy világos szőke szőrzeten, illetve nagyon sötét bőrön. Az IPL szőrtelenítés módszere ugyanis a bőrfelület és a szőr színének kontrasztján alapul: az alkalmazott villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul.

Megfelelő-e  szőr és bőr színed az IPL technológiához? Ellenőrizd le itt!>>>

Az otthoni IPL-es vagy lézeres kezelések ugyanolyan jók, mint a szalonkezelések?

Az otthoni készülékek által leadott fényintenzitás gyengébb, mint a professzionális szalonkészülékeké, így a tartós hatás eléréséhez több kezelés szükséges. Azonban még a szalongépek sem képesek a szőrszálak 100%-ának végleges eltávolítására, azaz fenntartó kezelések mindig szükségesek. Az otthoni DEESS IPL szőrtelenítő készüléket kifejezetten laikus felhasználók számára fejlesztették ki, nem igényli szakember jelenlétét. Diszkréten, mindenki a saját időbeosztása szerint, pénzt, időt és energiát megtakarítva tudja használni.

Az IPL ugyanaz, mint a lézerkezelés?

Nem ugyanaz, bár mindkettő hasonló technológián alapul, melynek neve: szelektív fototermolízis. Az a lényege, hogy a kezelőfejből érkező fény a hámréteg megsértése nélkül a legsötétebb területen, a szőrszál festékanyagában (melanin) nyelődik el, és a keletkezett hőhatásra a szőrtüsző roncsolódik, kiég. Mindkét technológia – IPL és a lézer – is hatékony.

A két technológia között a kezelési időben és komfortérzetben van különbség. A lézer csak egy hullámhosszon bocsájt ki fényt és mélyebbre hatol, ezért fájdalmasabb a kezelés, mint az IPL-lel, ami széles spektrumú fénytartományban működik (emiatt kellemes mellékhatásai is vannak, mint pl. kisebb bőrhibák csökkenése), és nem hatol olyan mélyre (mert nem is szükséges).

A lézeres kezelőfejek általában pontonként kezelnek, így 1 láb kezelése órákat is igénybe vehet, míg az IPL készülékek kezelőfejének 1-4 cm2 nagysága révén, ugyanezen terület szőrtelenítése csak perceket vesz igénybe.

Tehát általánosságban elmondhatjuk, hogy a lézeres szőrtelenítés drágább, fájdalmasabb és lassabb, mint az IPL, azonban vannak olyan területek, melyek szőrtelenítésére (pl.: szemöldök) csak ez a technológia megfelelő.

Hogyan működik az IPL tartós szőrtelenítés?

Az IPL (intenzív pulzáló fény) szőrtelenítő kezelés során a készülék széles spektrumú (500-1200 nm) fényimpulzusokat juttat a szőrtüszőbe, így a szőr pigmentjét, a melanint felemelegíti. A melaninban az IPL által kibocsájtott fény energiája hővé alakul, a hő hatására a szőr gyökere roncsolódik, elpusztul, a szőr nyugalmi állapotba kerül (elszakad a szőrhagymától) és ezt követően kihullik. A fenntartó kezelés rendszeres ismétlése révén tovább maradnak nyugalmi fázisban a szőrszálak, így késletetve lesz a visszanövésük.

Tárczy Judit

Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Sztárok, újságírók véleménye
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

Előtte-utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére