DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Tartós szőrtelenítő eljárások: lézeres szőrtelenítés

Aki megunta az ideiglenes szőrtelenítő eljárásokkal (pl. borotva, szőrtelenítő krém) végzett, 2-3 naponta ismétlődő szőrtelenítést, vagyis az állandó borostás, szúrós érzést, vagy a gyantázás után felbukkanó, begyulladt szőrtüszőket, az biztosan nagy örömmel fogadta a tartós szőrtelenítő gépek megjelenését. Az egyik ilyen szőrtelenítő módszer a lézeres szőrtelenítés, melynek éppúgy vannak előnyei, mint hátrányai.

Tartós szőrtelenítő módszerek: lézer, IPL

A tartós szőrtelenítést elsőként a lézeres szőrtelenítéssel tudták megoldani a szakemberek. Ez az eljárás fokozatosan egyre lejjebb szorítja az aktív szőrtüszők számát, és tartós szőrtelenséghez vezet. A lézert az orvostudományban több mint 50 éve alkalmazzák, szőrtelenítésre pedig kb. 20 éve használják. Jelenleg a tartós szőrtelenítő hatás már két hatékony módszerrel oldható meg, a lézeres szőrtelenítéssel és az IPL szőrtelenítéssel. Azt viszont érdemes tudni, hogy minden tartós szőrtelenítő módszer többszöri kezelésen alapul, mivel csak az anagén (növekvő) fázisban lévő szőrszálakra hat, így a kezelt területekre többször vissza kell térni.

Minden lány tartós szőrtelenítő hatásra vágyik!

Minden lány tartós szőrtelenítő hatásra vágyik!

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés során a kezelőfejből kibocsátott lézerfény a kezelt terület legsötétebb részében elnyelődik. Mivel a bőrfelület világos, a szőrzet pedig sötétebb, a lézer a szőrszálak festékanyagában, a melaninban nyelődik el, majd a szőrtüszőben hővé alakul (kb. 70 C fokon), és kiégeti, roncsolja a szőrtüszőben lévő mátrixsejteket, melyek nem hoznak létre több szőrszálat. A kezelés alatt észrevehető eredmény nincsen, viszont a kezelés után két héttel elkezd kihullani a szőrzet, a tartós szőrtelenítő hatás pedig évekig kitart.

Minimum költség egy év alatt (kozmetikában): 500.000 Ft-tól

Lézeres szőrtelenítés előnyei

 • Tartós hatás: a több hónapos kezeléssorozatot követően tartós szőrtelenséget lehet elérni, mely évekig is tarthat, és megfelelő utókezelésekkel fenntartható.
 • Pénz és időtakarékos: a tartós szőrtelenség annyit jelent, hogy az optimális állapot elérése után jóval kevesebb időt és pénzt kell áldozni a szőrtelenítésre, mint az ideiglenes módszerek esetén, melyek napi-heti kiadást és időveszteséget okoznak.
 • Nincsenek mellékhatásai: a lézeres szőrtelenítés nem vált ki allergiás reakciókat.
 • Nem kíséri szőrbenövés, sőt, gyulladáscsökkentő hatású, és a korábbi szőrtüszőgyulladásokat, bőrirritációt is megszünteti.
 • Szelektív hatású, azaz csak a szőrszálakra hat, a környező bőr nem sérül meg, mint pl. a gyantázásnál.

Lézeres szőrtelenítés hátrányai

 • A lézeres szőrtelenítés egyik hátránya, hogy nem alkalmas minden bőr- és szőrtípus kezelésére, mivel a fény hullámhossza nem változtatható. Szőke, szőkített, ősz, vörös szőrzet nem kezelhető lézeres szőrtelenítéssel, és a fekete, kreol vagy nagyon anyajegyes, szeplős bőrön nem szabad ilyen kezelést alkalmazni.
 • A lézeres szőrtelenítést követően a kezelt bőrfelületet óvni kell a napfénytől, szoláriumtól, barnító krémektől, így nyáron nem ajánlott ez a szőrtelenítő kezelés.
 • Ha nem megfelelő lézerrel történik a kezelés, a kezelt bőrfelületen sérülhet a bőr pigmentációja.
 • A lézeres szőrtelenítés lassú folyamat, mivel a kezelőfelület viszonylag kis méretű, így sokkal lassabban lehet vele eredményt elérni, mint a másik tartós szőrtelenítési eljárással, az IPL szőrtelenítéssel.
 • A lézeres szőrtelenítés hatása tartós, és az ismétlődő kezelésekkel kb. egy év alatt a nemkívánatos szőrzetet minimálisra lehet csökkenteni, de ahhoz, hogy a kezelt terület valóban csupaszon is maradjon, kb. évente fenntartó kezeléseket kell végezni.
Lézeres vagy IPL szőrtelenítő géppel nem nehéz a szőrtelen láb elérése

Lézeres vagy IPL szőrtelenítő géppel nem nehéz a szőrtelen láb elérése

Lézeres szőrtelenítés – tanácsok

 • Csak akkor alkalmazza a lézeres szőrtelenítést, ha bőr- és szőrtípusa megfelelő! Ez készülékenként is különbözhet.
 • Ősszel, télen és tavasszal végezzen lézeres szőrtelenítést, mert a kezelt testfelület nem lehet lebarnult (barnított sem), és kezelések után is óvni kell a fénytől!
 • Kezelés előtti napon borotválja le a kezelni kívánt testfelületet!
 • Kezelés előtt 4 hétig ne gyantáztasson, ne használjon epilálógépet, és kezelések között is kizárólag borotvával szőrtelenítsen!
 • Semmilyen kozmetikumot (testápolót, parfümöt, sminket, napvédő krémet) ne viseljen a kezelendő felületen!
 • Ne legyenek irreális elvárásai a kezeléssel kapcsolatban, legyen türelmes, és várja ki, míg eléri, hogy a rendszeres lézeres szőrtelenítő gépi kezelések hatására sikerül majd megszabadulnia a szőröktől.

Ne csüggedj, ha a lézeres szőrtelenítés valahogy mégsem tűnik Neked való megoldásnak. Nem csak ez az egyetlen tartós szőrtelenítő eljárás, az IPL villanófényes szőrtelenítés segítségével ugyanis gyorsabban és még kevésbé fájdalmasan lehet az évekig tartó szőrtelenséget elérni. Nem utolsó sorban pedig az IPL szőrtelenítés olyannyira biztonságos, hogy napjainkban már otthonod kényelmében is végezheted a kezeléseket – saját, otthoni használatra kifejlesztett IPL szőrtelenítő gépeddel.

Szeretnél egy saját IPL szőrtelenítő gépet, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Mi alapján kellene kiválasztanod a Számodra megfelelőt és egyáltalán milyen opcióid vannak? Ne aggódj, mi segítünk! Összegyűjtöttünk Neked minden fontos kritériumot és lehetőséget, Te csak nézd meg és hozd meg a megfelelő döntést!

dessa-ipl-szortelenito-gep

Milyen szempontok alapján válasszon IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatja!

Tóth Ágnes

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére