DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Tartós szőrtelenítő eljárások: lézeres szőrtelenítés

Aki megunta az ideiglenes szőrtelenítő eljárásokkal (pl. borotva, szőrtelenítő krém) végzett, 2-3 naponta ismétlődő szőrtelenítést, vagyis az állandó borostás, szúrós érzést, vagy a gyantázás után felbukkanó, begyulladt szőrtüszőket, az biztosan nagy örömmel fogadta a tartós szőrtelenítő gépek megjelenését.

Tartós szőrtelenítő módszerek: lézer, IPL

A tartós szőrtelenítést elsőként a lézeres szőrtelenítéssel tudták megoldani a szakemberek. Ez az eljárás fokozatosan egyre lejjebb szorítja az aktív szőrtüszők számát, és tartós szőrtelenséghez vezet. A lézert az orvostudományban több mint 50 éve alkalmazzák, szőrtelenítésre pedig kb. 20 éve használják. Jelenleg a tartós szőrtelenítő hatás már két hatékony módszerrel oldható meg, a lézeres szőrtelenítéssel és az IPL szőrtelenítéssel. Azt viszont érdemes tudni, hogy minden tartós szőrtelenítő módszer többszöri kezelésen alapul, mivel csak az anagén (növekvő) fázisban lévő szőrszálakra hat, így a kezelt területekre többször vissza kell térni.

Minden lány tartós szőrtelenítő hatásra vágyik!

Minden lány tartós szőrtelenítő hatásra vágyik!

Hogyan működik a lézeres tartós szőrtelenítő kezelés?

A lézeres szőrtelenítés során a kezelőfejből kibocsátott lézerfény a kezelt terület legsötétebb részében elnyelődik. Mivel a bőrfelület világos, a szőrzet pedig sötétebb, a lézer a szőrszálak festékanyagában, a melaninban nyelődik el, majd a szőrtüszőben hővé alakul (kb. 70 C fokon), és kiégeti, roncsolja a szőrtüszőben lévő mátrixsejteket, melyek nem hoznak létre több szőrszálat. A kezelés alatt észrevehető eredmény nincsen, viszont a kezelés után két héttel elkezd kihullani a szőrzet, a tartós szőrtelenítő hatás pedig évekig kitart.

Minimum költség egy év alatt (kozmetikában): 500.000 Ft-tól

Lézeres szőrtelenítés – előnyök

 • Tartós hatás: a több hónapos kezeléssorozatot követően tartós szőrtelenséget lehet elérni, mely évekig is tarthat, és megfelelő utókezelésekkel fenntartható.
 • Pénz és időtakarékos: a tartós szőrtelenség annyit jelent, hogy az optimális állapot elérése után jóval kevesebb időt és pénzt kell áldozni a szőrtelenítésre, mint az ideiglenes módszerek esetén, melyek napi-heti kiadást és időveszteséget okoznak.
 • Nincsenek mellékhatásai: a lézeres szőrtelenítés nem vált ki allergiás reakciókat.
 • Nem kíséri szőrbenövés, sőt, gyulladáscsökkentő hatású, és a korábbi szőrtüszőgyulladásokat, bőrirritációt is megszünteti.
 • Szelektív hatású, azaz csak a szőrszálakra hat, a környező bőr nem sérül meg, mint pl. a gyantázásnál.

Lézeres szőrtelenítés – hátrányok

 • A lézeres szőrtelenítés nem alkalmas minden bőr- és szőrtípus kezelésére, mivel a fény hullámhossza nem változtatható. Szőke, szőkített, ősz, vörös szőrzet nem kezelhető lézeres szőrtelenítéssel, és a fekete, kreol vagy nagyon anyajegyes, szeplős bőrön nem szabad ilyen kezelést alkalmazni.
 • A lézeres szőrtelenítést követően a kezelt bőrfelületet óvni kell a napfénytől, szoláriumtól, barnító krémektől, így nyáron nem ajánlott ez a szőrtelenítő kezelés.
 • Ha nem megfelelő lézerrel történik a kezelés, a kezelt bőrfelületen sérülhet a bőr pigmentációja.
 • A lézeres szőrtelenítés lassú folyamat, mivel a kezelőfelület viszonylag kis méretű, így sokkal lassabban lehet vele eredményt elérni, mint a másik tartós szőrtelenítési eljárással, az IPL szőrtelenítéssel.
 • A lézeres szőrtelenítés hatása tartós, és az ismétlődő kezelésekkel kb. egy év alatt a nemkívánatos szőrzetet minimálisra lehet csökkenteni, de ahhoz, hogy a kezelt terület valóban csupaszon is maradjon, kb. évente fenntartó kezeléseket kell végezni.
Lézeres vagy IPL szőrtelenítő géppel nem nehéz a szőrtelen láb elérése

Lézeres vagy IPL szőrtelenítő géppel nem nehéz a szőrtelen láb elérése

Lézeres szőrtelenítés – tanácsok

 • Csak akkor alkalmazza a lézeres szőrtelenítést, ha bőr- és szőrtípusa megfelelő! Ez készülékenként is különbözhet.
 • Ősszel, télen és tavasszal végezzen lézeres szőrtelenítést, mert a kezelt testfelület nem lehet lebarnult (barnított sem), és kezelések után is óvni kell a fénytől!
 • Kezelés előtti napon borotválja le a kezelni kívánt testfelületet!
 • Kezelés előtt 4 hétig ne gyantáztasson, ne használjon epilálógépet, és kezelések között is kizárólag borotvával szőrtelenítsen!
 • Semmilyen kozmetikumot (testápolót, parfümöt, sminket, napvédő krémet) ne viseljen a kezelendő felületen!
 • Ne legyenek irreális elvárásai a kezeléssel kapcsolatban, legyen türelmes, és várja ki, míg eléri, hogy a rendszeres lézeres szőrtelenítő gépi kezelések hatására sikerül majd megszabadulnia a szőröktől.

Fontos információk:

Tóth Ágnes

Tárczy Judit

Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Sztárok, újságírók véleménye
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

Előtte-utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére