DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Szőrtelenítő eljárások: epilátor

Elsőre jó ötletnek tűnik, hogy befektessünk egy epilálógépbe, hiszen több hetes simaságot biztosít, és ezzel jóval meghaladja a borotválás vagy a szőrtelenítő krémek által elérhető eredményeket.

Az epilátor egy hálózathoz csatlakoztatható kisméretű elektromos gép, mely gyökerestül tépi ki a szőrszálakat apró, forgó tárcsáival.

Minimum költség: 1 év alatt 5.000 Ft

Szőrtelenítés epiláló géppel – előnyök

 • Nem drága: bár az árak 5.000-től 30.000-ig terjednek, de az olcsóbb gépekkel ugyanazt az eredményt lehet elérni, mint a drágábbakkal, és egy epiláló készülék több évig gond nélkül működik.
 • Viszonylag tartós: az epilátorral szőrtelenített felület 2-3 hétig csupasz marad, és a szőr kinövése is fokozatosan történik, tehát nem lesz borostás a bőrfelület.
 • Hordozható és egyszerű a kezelése: az epilátorok könnyűek, gond nélkül szállíthatók, a kezelésük egyszerű, nincs utánuk extra takarítás. (Pár hónapos külföldi útra tökéletesek.)

Szőrtelenítés epiláló géppel – hátrányok

 • Fájdalmas: az epilátorral végzett szőrtelenítés az elektrolízist követően talán a legkellemetlenebb, legfájdalmasabb módja a szőrtelenítésnek.
 • Hosszadalmas: az epiláló géppel nagyon sokáig tart a szőrtelenítés. Mivel a készüléken található tárcsa elég kicsi, akár több órás, kellemetlen tortúrára is fel kell készülnie.
 • Nem kíméletes a bőrhöz: mivel az epilátorok szálanként, gyökerestül tépik ki a szőrt, a bőrfelület gyakran nagyon nyúzottá és egyenetlenné válik szőrtelenítés után, sőt, apró, piros pöttyök is elcsúfítják, és ez az állapot csak 1-2 nap után rendeződik.
 • Hangos: az epilátorral végzett szőrtelenítés zajjal jár, nem tartozik a diszkrét módszerek közé.
 • Komoly mellékhatásai lehetnek: érzékeny bőrűeknél előfordulhat, hogy az epilátor irritációt, elfertőződést okozhat: pici, gennyes hólyagocskák lephetik el az epilált felületet. A hólyagok a bőrgyógyász által felírt antibiotikum hatására eltűnnek, ellenkező esetben viszont akár hetekre is nyomuk maradhat, ráadásul azt is jelzik, hogy biztosan szőrtelenítési módszert kell váltanunk.
Epilátor helyett IPL szőrtelenítés: nem fáj és tartós!

Epilátor helyett IPL szőrtelenítés: nem fáj és tartós!

Szőrtelenítés epiláló géppel – tanácsok

 • Az epilálógépet csak viszonylag ritkás szőrzet esetén érdemes használni, és olyan felületeken, melyek kevésbé érzékenyek.
 • Ez a szőrtelenítési mód jól használható pl. lábszárra, esetleg karra, de a hónalj, a bikinivonal, az intim területek szőrtelenítésére nem ajánlatos.
 • Mindenképpen tesztelje előzetesen az epilálógépet, hogy bírja-e a fájdalmat, mert különben előfordulhat, hogy a negyedénél abba kell hagynia.
 • A szőrtelenítésre szánjon elég időt, hiszen pl. egy teljes láb leszőrtelenítése órákba is telhet.
 • A készüléket alaposan tisztítsa meg minden használat után!
 • Rendszeresen fordítson időt a bőrradírozásra, hogy a növekvő szőrök majd ki tudjanak bukkanni, és ne okozzanak szőrbenövést, gyulladást.

Az IPL szőrtelenítés előnyei az epiláláshoz képest

 • Fájdalommentes, míg az epilálás nagyon kellemetlen.
 • Az IPL szőrtelenítés érzékeny területeken (hónalj, bikinivonal), sokkal könnyebben használható.
 • Az IPL esetében egy tartós szőrtelenítő módszerről beszélünk, így évekig csupasz bőrfelületet biztosít, míg az epilálás csak 2-4 hétig.
 • Időtakarékos, ha elértük a szőrtelen felületet, a hatás megmarad, míg az epilálás esetén újra meg újra szembe kell néznünk a fájdalmas kezelésekkel.
 • Az IPL szőrtelenítés ideje rövidebb, ráadásul nem irritálja a bőrt, mivel nem sérti fel a hámréteget, sőt, kifejezetten gyulladáscsökkentő hatású, míg az epilálás után nagyon gyakori a gyulladt bőr.

dessa-ipl-szortelenito-gep

Milyen szempontok alapján válasszon IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatja!

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére