DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Szőrtelenítő eljárások férfiaknak II. – lézeres szőrtelenítés, IPL szőrtelenítés

Manapság egyre gyakoribb, hogy a férfiak is szőrtelenítik magukat, hiszen a szőrtelenítés az ápolt, elegáns megjelenés részévé vált. Leginkább a hónalj, a hát, a mellkas, a has, az intim területek és a láb szőrzetétől szeretnének megszabadulni.

Intim szőrtelenítés, has szőrtelenítés, hát szőrtelenítés – manapság trendi cselekvések

Miért ne vágyhatna egy férfi csupasz mellkasra, hasra vagy szőrtelen hónaljra?

  • A 15-35 éves fiatal férfiak körében egyre kevésbé divat a bozontos mellkas, a „hónaljkutya” vagy a szőrös hát. Strandon vagy edzőteremben ez még erősebb elvárás, pl. a has szőrtelenítése.
  • Sokan a párkapcsolatuk miatt szőrtelenítenek, mivel barátnőjük, feleségük vonzóbbnak és ápoltabbnak tartja őket a nemkívánatos szőrzet nélkül.
  • Vannak olyan foglalkozások (televíziózás, előadóművészet, divatszakma, stb.), melyekben elképzelhetetlen a természetesen burjánzó szőrzet. Azok férfiak, akiknek a külsejük is munkaeszköz, természetesen mindig követniük kell az uralkodó trendeket, hogy maximálisan ápoltnak és fiatalosnak hassanak.
  • A sportoló férfiak higiénikusabbnak érzik a testüket, ha szőrtelen, hiszen egyrészt az izzadást tudják szabályozni ilyen módon, másrészt pedig látványosabban kiemelkednek az izmaik, ha a kérdéses testfelület csupasz. A szőrzet eltávolítása az élsportolók körében már régóta általános, hiszen jobb sporteredményekre sarkallja őket (pl.: úszók, kerékpárosok, triatlonisták, body builderek).

Az ideiglenes hatású szőrtelenítő eljárások negatívumai

A férfiak számára ugyanazok a szőrtelenítő eljárások léteznek, mint a nők számára, de ők más szőrtelenítő eljárásokat kedvelnek jobban. Nagyon kevés férfi van, aki a fájdalmas eljárásokra (gyanta, epilálógép) voksol, inkább 2-3 naponta borotvával szőrtelenítenek. A borotválás viszont nem túl praktikus, ha a has szőrtelenítéséről van szó vagy a hátéról.

Átmeneti módszerek helyett IPL szőrtelenítés

Átmeneti módszerek helyett IPL szőrtelenítés

A fájdalom hátterében az áll, hogy az erősebb, hosszabb, sűrűbb szőrzetű férfiak számára a gyantázás, epilálás irtó kellemetlen, arról nem beszélve, hogy ezek után a szőrtelenítő módszerek után általában begyullad a bőr, amikor a szőrzet újra elkezd kinőni. A borotválás viszont hiába fájdalommentes, csak 2-3 napig tart a hatása, a borotvapenge pedig felsértheti a bőrfelületet, és szintén komoly bőrirritációt, kipattogzást okozhat. Ami pl. a hát vagy a has szőrtelenítésénél rendkívül kellemetlen.

Tartós szőrtelenítő eljárások férfiaknak: IPL szőrtelenítés és lézeres szőrtelenítés

A férfiak számára is nagyon komoly könnyebbséget jelent, hogy megjelentek a tartós szőrtelenítési módszerek a szépségiparban, hiszen végre szakíthatnak a kétnaponta ismétlődő borotválással!

Az IPL szőrtelenítés, azaz a villanófényes szőrtelenítés és a lézeres szőrtelenítés rendkívül hasonló technológián alapul, melynek neve: szelektív fototermolízis. Az a lényege, hogy a kezelőfejből érkező fény a hámréteg megsértése nélkül a legsötétebb területen, a szőrszál sötét festékanyagában (melanin) nyelődik el, és a keletkezett hőhatásra a szőrtüsző roncsolódik, kiég. Ez a hatása az anagén (növekedési) fázisban lévő szőrszálak tüszőiben jelentkezik. A hatás nem azonnali, hanem kb. 2 hét elteltével kezdenek kihullani a kezelt területen a szőrszálak. Mivel a test szőrzetének egyszerre csak 20-30%-a van anagén fázisban, a kezelést rendszeresen ismételni szükséges a kívánt eredmény eléréséig.

Fontos tudni, hogy a tartós szőrtelenítő módszerek az urak esetében lassabban vezetnek eredményre, mivel a kezelendő szőrzet jóval erősebb. Ez azt jelenti, hogy az ismétlő kezelések száma több, mint a hölgyeknél.

Zavaró szőrszálak? Akkor IPL szőrtelenítés!

Zavaró szőrszálak? Akkor IPL szőrtelenítés!

IPL szőrtelenítés vs. lézeres szőrtelenítés

  • Mindkét eljárás hatása tartós, de csak többszöri, ismételt kezelések után.
  • A hámréteg sem a lézeres, sem az IPL szőrtelenítés esetében nem sérül, a szőrtüsző-gyulladás, bőrirritáció lehetősége emiatt ki van zárva.
  • A lézer célzottan, kisebb területen alkalmazható, ezért jóval lassabb, de a szőrtüszőt nagyobb energiával éri el, hatása biztosabb lehet.
  • A lézeres szőrtelenítés általában szakemberek jelenlétét igényli, míg az IPL szőrtelenítés technológiával ma már biztonságos otthoni gépeket fejlesztettek ki, ilyen pl. a DEESS IPL.

Tóth Ágnes

Tárczy Judit

Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Sztárok, újságírók véleménye
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

Előtte-utána

tovább >>
2011-2017 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére