DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Szőrbenövés ellen mit lehet tenni?

A szőrbenövés – amellett, hogy igen kellemetlen – komoly gondot is okozhat. Dr. Gulyás Tamás cikkéből most megtudhatod, miért nő be a szőr, és hogyan előzheted meg kialakulását.

A szőrbenövés általában borotvált, gyantázott vagy trimmelt bőrön jelentkezik. A szőr ilyenkor nem bújik ki a bőr felületére, hanem visszakunkorodik és gyakran egy puklit képez. Ez könnyen begyullad, de ha mégsem, akkor is faggyú halmozódhat fel körülötte.

Szőrbenövés ellen puhítás

A szőrbenövés esélye bizonyos módszerekkel csökkenthető. Ilyen pl. a bőr felpuhítása szőrtelenítés előtt.

Kiknél alakulhat ki szőrbenövés?

Bár a szőrbenövés régen főként a férfiakat érintette (elsősorban a borotvált arcon és nyakon alakult ki), napjainkban a hölgyek életének is mindennapos része lett. A szőrbenövés így megjelenhet a karokon, combokon, lábszáron, de problémát okozhat a fanszőrzet területén is. Ráadásul az intim terület gyakrabban fedett, így ott könnyebben be is gyullad.

Viszket? Gyulladt? Azonnal kezeld!

A szőrbenövés lehet tünetmentes, felhívhatja rá a figyelmet egy kis dudor, amit először pattanásnak hiszünk. Viszkethet is, azonban ha begyullad, fájdalmassá válhat. A gyulladás komoly gennyes fertőzésbe is torkollhat, amikor már sebészileg is be kell avatkozni. Ráadásul a krónikusan benövő szőrszálak a bőr elszíneződését, valamint hegek (keloid hajlam esetén pedig keloid) képződését is okozhatják.

Ha már megtörtént a baj, akkor mielőbb próbáljuk kezelni a gyulladást. Használhatunk szőrbenövés esetén pl. teafa olajat, vagy levendula olajat, komolyabb probléma esetén pedig forduljunk orvoshoz!

Hogyan előzhető meg a szőrbenövés?

A szőrbenövés kialakulásának esélye gondos odafigyeléssel és bizonyos szőrtelenítési szabályok pontos betartásával csökkenthető, ám ez igen sok szabadidőt emészt fel. Ha erre nincs időnk vagy kedvünk, érdemes tartós villanófényes IPL szőrtelenítést végezni (pl. otthoni DEESS IPL szőrtelenítő géppel), amely a szőrbenövés és a szőrtüsző-gyulladás kínjaitól is hosszú évekre megszabadít.

IPL szőrtelenítéssel megelőzhető a szőrbenövés és a szőrtüsző gyulladás!

Szőrbenövés ellen – 4 szőrtelenítési tipp

Ha egyelőre hagyományos szőrtelenítésnél (pl. borotva, epilálás, gyantázás, trimmelés) maradunk, érdemes az alábbi szabályokat betartani:

1 A nem élesen elvágott szőrszál könnyebben nő be, ezért mindig éles borotvát használjunk, és minden húzás után öblítsük le!

Szőrbenövés borotválás miatt

Elhasználódott borotvapenge is okozhat szőrbenövést!

2 A nem megfelelően puha bőrfelület és a túlzottan erőteljes szaruréteg szintén problémát jelenthet. Éppen ezért borotválás, szőrtelenítés előtt meleg vízzel mossuk át a bőrt, majd megfelelően puhítsuk fel! (Ezt a régi borbélyok is tudták, ezért meleg törölközőt tettek a kuncsaft arcára.) Érdemes szőrtelenítés előtt bőrradírt is bevetni a siker érdekében.

3 Ha gyantázunk vagy epilálunk, a rendszeres bőrradírozásra 2 szőrtelenítés között is nagy figyelmet kell fordítani! Nem szükséges drága krémeket vásárolni: a luffa szivaccsal való átdörzsölés is tökéletes, vagy akár házilag, sóból is készíthetünk testradírt.

Szőrbenövés epilálás miatt

Szőrbenövéshez vezethet, ha az epilátor nem tövestől szakítja ki a szőrszálat.

4 Próbálj ki más szőrtelenítési módszert, mert a benőtt szőr oka a nem megfelelő szőrtelenítés is lehet! Gyantázás vagy epilálás esetén például sokszor az a baj, hogy nem szakad ki az egész szőr, csak elszakad. A tépés hatására irritálódott szőrtüsző pedig nem megfelelő szőrnövekedéshez vezethet.

Szőrbenövés esetén mi a megoldás? IPL szőrtelenítés!

Egyrészt érdemes betartani a fentieket, de érdemes átállni az IPL vagy lézeres szőrtelenítésre. A fény alapú szőrtelenítés légyege ugyanis az, hogy nem csak a szőrt tünteti el, hanem a szőr hagymáját is kiírtja. Az IPL szőrtelenítés ráadásul a benőtt szőröket is elégeti, így kezeli is a problémát.

 

dessa-ipl-szortelenito-gep

Milyen szempontok alapján válasszon IPL szőrtelenítőt?

Szakértői tanulmányunkból megtudhatja!

Dr Gulyás Tamás
életmód-szakértő

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére