DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

DEESS IPL szőrtelenítő gép – Megtérül az ára?

Természetesen mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy egy otthoni IPL szőrtelenítő gép drágának vagy olcsónak számít-e más típusú készülékekhez viszonyítva.

Az ár megítélése és a készülék rugalmas használhatósága több tényezőtől függ. Például:

  • Az IPL szőrtelenítő gép “izzójának élettartamától”, vagyis attól, hogy mennyi villanást tud leadni, illetve, hogy ez a leadott villanás szám garantált-e.
  • Attól, hogy milyen sűrűn kell az IPL szőrtelenítő géppel a kezeléseket végezni.
  • Az IPL szőrtelenítő gép technikai adottságaitól: villanófelület nagysága (J/cm2), egyszeri villanási idő.
  • A kezelhető személyek számától, stb.

Segítségképpen az alábbiakban összeállítottunk pár fontos információt és tényezőt, amit mindenképpen érdemes megvizsgálni, mielőtt otthoni IPL szőrtelenítő gépet vásárolnánk.

Hány villanás kell egy nő IPL szőrtelenítéséhez?

Először is vegyük figyelembe a kezelt területre alkalmazott villanások számát. Egy hónaljra vagy bikini vonalra 5-10, egy teljes lábra 100-200, egy teljes testre (hónalj, intim, láb) kb. 600-800 villanás alkalmanként. Ez utóbbi persze elméleti számítás, mivel sokan csak néhány célterületet kívánnak kezelni. A fenti adatok egyszeri kezelésre vonatkoznak, bár a teljes szőrmentesség eléréséhez több kezelés szükséges, általában 2-4 hetente.

Mindent összevetve egy átlagos hölgy tartós IPL szőrtelenítésére (ami több évre szól) a fenntartó kezelésekkel együtt átlagosan 12.000-13.000 villanást kell felhasználnunk, azaz egy ember teljes testes tartós IPL szőrtelenítéséhez mindenképp olyan gépet kell keresnünk, ami ennyi, azaz 12.000-13.000 villanást tud produkálni. Úgy járunk jól, ha minél olcsóbban vásárolunk meg egy olyan készüléket, ami a lehető legnagyobb villanásszámmal rendelkezik, mert akkor további extra kiadások (pótlámpák) nélkül érhetjük el a kívánt eredményt.

Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy sajnos sok IPL szőrtelenítő gép termékismertetőjében csak „villanásszámot”, nem pedig „garantált villanásszámot” adnak meg, és utólag kiderülhet, hogy a kiugróan magasnak tűnő villanásszám egyáltalán nem garantált és csak a legalacsonyabb fokozaton történő használat esetén lehetséges! Az ilyen csapdák elkerülése érdekében olyan IPL szőrtelenítő gépet érdemes választani, amelynek villanásszámát a gyártó garantálja.

Ne habozzon, próbálja ki most az IPL szőrtelenítést saját otthona kényelmében!

Ne habozzon, próbálja ki most az IPL szőrtelenítést saját otthona kényelmében!

Milyen sűrűn kell az IPL szőrtelenítő kezeléseket végezni?

Kaphatóak olyan IPL szőrtelenítő gépek is, amelyeknél a gyártó 6 hetente végzett FOLYAMATOS használatot ír elő. Ezzel csak az a baj, hogy legtöbbünk nem pár hetet ért a tartós szőrtelenítés alatt. Hiszen, ha néhány hetente ismételni kell a kezeléseket, akkor nem vagyunk előrébb, mint a gyanta/epilátor esetében, max. annyival, hogy így fájdalommentes… Jóllehet egy tartós IPL szőrtelenítő gépnél elvárnánk, hogy ne kelljen folyamatos jelleggel csinálni a kezeléseket, hanem egy kezeléssorozat után csupán az évi pár fenntartó kezelésre kelljen összpontosítani. Elvégre pont azért szemezünk a tartós IPL szőrtelenítéssel, hogy ne csak hetekre szabaduljunk meg a szőröktől; efféle gazdaságos hatásra vágyunk mindannyian.

Férfiak is használhatják-e? Intim szőrtelenítésre használható-e?

Ha a kinézett IPL szőrtelenítő gépet minél több személynél és minél több testrészen tudjuk használni, annál rugalmasabb a felhasználási módja, tehát annál jobban megéri megvásárolni. Manapság az urak is szőrtelenítik magukat, ezért vásárlás előtt érdemes megvizsgálni, hogy a gyártó cég ajánlja-e nekik is a kinézett gép használatát. Ezen kívül ha nem szeretnénk kellemetlen sérüléseket, csak olyan gépbe invesztáljunk, amit biztonságosan és könnyedén alkalmazható pl. intim területen vagy az arcon.

Mennyi a villanás ideje az IPL szőrtelenítő gépnek?

Fontos ismerni az egyszeri villanás idejét is. Gondoljunk csak arra, hogy ha egy pillanatra belenyúlunk a tűzbe, nem égünk meg, de ha otthagyjuk a kezünket, hamar komoly égési sérülést szerzünk. Emiatt megfelelő időnek kell eltelnie a szőrtüsző elégetéséhez. A DEESS IPL szőrtelenítő gép esetén például ez az idő 15-20 másodperc, ami például tizede a Remington i-Light nevű termék villanásának, ami csupán 2 másodpercig tart.

Ha a vásárlás előtt sokkal bővebb információra kíváncsi, akkor kattintson ide az IPL szőrtelenítő gépek összehasonlító táblázatért a tartós otthoni szőrtelenítésért! >>>

A szem védelme a kiszűrődő IPL fény ellen

Fontos tudnivaló, hogy 10J/cm2 feletti géppel NEM végezhető otthon IPL szőrtelenítés, ugyanis a kiszűrődő fény megégetheti a bőrt és károsíthatja a szemet. Ezért alkalmaznak a szalonokban a nagy teljesítményű gépek használata közben mind a kezelők, mind a kezelt személyes esetében védő szemüveget.
Sajnos több olyan otthoni gépként forgalmazott eszközt is találhatunk, ami erősebb, mint a megengedett, így esetükben a kezelés során kiszűrődő fény mindenképpen bántja a szemet. A “bőrszenzor” szónak sem szabad ilyenkor bedőlni, ugyanis egyrészt az minden IPL készülékben kell, hogy legyen, másrészt az azt biztosítja, hogy csak akkor tudj villantani ha teljesen érintkezik a készülék a bőrrel (azaz, ne tudjunk a szemünkbe villantani). A kiszűrődő fénytől nem véd.

Megoldás? Olyan IPL szőrtelenítő gépet kell választani, ami megfelelően erős, mégis biztonságos kezelést nyújt. A DEESS és a Forever Skin IPL 6J/cm2 -rel működik és alapvető védelmi funkciói – bőrszenzor, túlmelegedés érzékelő – mellett a kezelés során esetleg kiszűrődő fénytől is véd a csomagban található szemüvegnek köszönhetően.

Pénztárcánk védelme

Érdemes olyan IPL szőrtelenítő gépet választani, amely digitális panelen jelöli ki a még leadható villanások számát. Hogy ez miért hasznos?

Egyrészt azért, mert így biztosak lehetünk abban, hogy a készülékben valóban benne van az adott villanásszám. Másodsorban garanciális ügyintézésnél kulcsfontosságúvá válik az, hogy bizonyítani tudjuk, hány villanást használtunk el. Miért olyan fontos ez? Mert abban a nem kívánt esetben, ami bármelyik elektronikai eszközzel előfordulhat, hogy több év működés és használat után egyszer csak nem villan az IPL szőrtelenítőnk, szervizbe kell vinni. Ilyenkor mondhatják azt, hogy biztosan elhasználtuk a villanásszámokat és szerezhetünk be egy újat, és itt jön a képbe a digitális villanásszám kijelzés – az ugyanis biztosít Téged és a szervizet afelől, hogy a gépnek még működnie kell, tehát a garancia által meg kell javítani.  A Forever Skin IPL szőrtelenítő géppel például ez nem történhet meg, hiszen esetében láthatjuk a gépben levő villanások számát, vagyis ha még van benne villanásszám, akkor más állhat egy esetleges meghibásodás háttérben.

Ár-érték arány: a legfőbb mankó

Ha úgy tűnik, hogy esetleg a fenti tényezőkben nincs túl nagy eltérés 2 gép között, akkor az a legegyszerűbb, ha hagyjuk, hogy a garantált villanásszám döntsön helyettünk.

Termék ára / garantált villanásszám = 1 db villanás ára

 

dessa-ipl-szortelenito-gep

Éveken át tartó sima bőrre vágyik?

Ismerje meg a 300.000 villanásszámú Forever Skin IPL gépet VILLANÁSSZÁM KIJELZŐVEL!

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére