DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

A tartós IPL szőrtelenítés a szőrnövekedés fázisaitól függ

A lézeres szőrtelenítést és az IPL villanófényes szőrtelenítést egyaránt végleges szőrtelenítésnek szokták nevezni, ami sok félreértésre ad okot. Laikusként azt lehet ugyanis hinni, hogy ezekkel a szőrtelenítési módszerekkel egyetlen alkalom után teljes szőrtelenséget lehet elérni a kezelt területen. Erről nincs szó, hiszen egyszerűen a biológiai adottságaink ezt nem teszik lehetővé.

Pontosabb tehát, ha az IPL villanófényes szőrtelenítést és a lézeres szőrtelenítést olyan hatékony és tartós szőrtelenítő eljárásoknak nevezzük, melyek az ismétlődő kezelések előrehaladtával a kezelt felületen minimálisra tudják csökkenteni a szőrnövekedést. De miért van ez?

A szőrnövekedés 3 fázisa

A szőrzet erőssége rengeteg változótól függ (genetikai adottságoktól, életkortól, hormonális változásoktól), de vannak a szőrnövekedésnek közös jellemzői is, hiszen minden szőrszál ugyanazokon a növekedési fázisokon megy keresztül. Minden szőrtüszőnek ugyanaz a saját életciklusa, azaz, az új szőrszálak felbukkanása, növekedése és kihullása, majd újranövése mindig ugyanabban az ütemben zajlik.

Az IPL szőrtelenítés csak az anagén fázisban hat

Az IPL szőrtelenítés csak az anagén fázisban hat

  • Növekvő (anagén) fázis: ez a szőr életének leghosszabb szakasza férfiaknál általában 3-4, a nőknél 4-6 évig tart, és átlagosan a testszőrzet 20%-a van anagén, azaz aktív fázisban, mely a szőrnövekedés fázisa. Ilyenkor a szőrtüsző rengeteg melanint termel, ezért mind a lézeres, mind az IPL villanófényes szőrtelenítés sikerrel alkalmazható.
  • Pihenő (katagén) fázis: ez a fázis 2-3 hétig tart. Ebben a fázisban a szőrszál már nem nő tovább, de még nem hullik ki. Leáll a sejtek szaporodása, a szőrtüsző leválik a szőrhagyma alapjáról. Ebben a fázisban a szőrtüsző felkészül a szőrszál kilökésére. Sem az IPL villanófényes szőrtelenítés, sem a lézeres szőrtelenítés nem tud hatást gyakorolni ezekre a szőrtüszőkre.
  • Elhulló (telogén) fázis: ebben a pár hónapos pihenő fázisban a szőr a szőrcsatornában várja a kihullást. Miután kihullik a halott szőrszál, és helyette új szőrszálak kezdenek el nőni. Ebben a fázisban szintén hatástalan az IPL szőrtelenítés és a lézeres szőrtelenítés.

Melyik fázisban kezelhető a szőr IPL villanófényes szőrtelenítéssel vagy lézerrel?

Az egyes szőrtüszők soha nincsenek azonos fázisban, az IPL szőrtelenítéssel és a lézeres szőrtelenítéssel csak a növekvő, aktív (anagén) fázisban lévő szőrtüszők kezelhetők, mert csak ilyenkor termel a szőrtüsző melanint. A másik két fázisban lévő (katagén és telogén) szőrszálaknak az aktív, növekvő (anagén) fázisba kell jutniuk, hogy hasson rájuk is a tartós szőrtelenítő kezelés.

Hogyan történik az IPL villanófényes szőrtelenítés és a lézeres szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítő kezelés során a kezelőfejet a bőrre helyezve erős pulzáló fényt/lézerfényt juttatunk a szőrtüsző mélyére. A fényenergia a bőrben, különösképp a szőrtüszők pigment-állományában (melanin) nyelődik el. A hő közvetlenül a szőrtüsző mélyére vezetődik le, hirtelen felmelegítve és elroncsolva azt, így eredményezve a tartós szőrtelenítő hatást. A tökéletes eredmény elérése érdekében tehát többször kell kezelni ugyanazt a felületet.

Utána viszont évekig tartó, sima bőrt élvezhetünk – van ennél jobb? Van! Ugyanis napjainkban már otthonod kényelmében is élvezheted az IPL szőrtelenítés áldásos hatásait anélkül, hogy gigászi összegeket hagynál ott a szépségszalonban. Saját IPL szőrtelenítő géppel otthon, akár kedvenc sorozatod közben végezheted a kezeléseket, sőt, a gépet bármelyik családtagoddal, akár a barátoddal is megoszthatod!

Szeretnél egy saját IPL szőrtelenítő gépet, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Mi alapján kellene kiválasztanod a Számodra megfelelőt és egyáltalán milyen opcióid vannak? Ne aggódj, mi segítünk! Összegyűjtöttünk Neked minden fontos kritériumot és lehetőséget, Te csak kattints ide és hozd meg a megfelelő döntést!

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére