DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék
DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

IPL szőrtelenítés – 7 dolog, amit nem mertél megkérdezni róla

Napjainkban az IPL villanófényes szőrtelenítésről nagyon sok szó esik. Erről hallunk a TV-ben, erről olvasunk a magazinokban, erről mesél a barátnőnk is. Sokan érdeklődnek utána, hiszen mindenki meg szeretne szabadulni az idegesítő szőreitől, méghozzá nem ideiglenesen, hanem tartósan.

Persze vannak olyan kérdések, amiket szívesen megkérdeznénk, mielőtt belevágjuk a fejszénket egy tartós IPL villanófényes szőrtelenítés kúrába, viszont mégsem merjük ezeket feltenni. Vagy azért, mert túl cikis, vagy azért, mert túl személyeskedő, vagy azért, mert túl ’’kekeckedő’’ kérdések. Úgyhogy ez a cikk pont azért készült, hogy megválaszolja az összes olyan kérdést, amit sosem mertél megkérdezni az IPL-ről.

1.kérdés:

Tartós vagy végleges az IPL villanófényes szőrtelenítés hatása?

Tartós! Bár sok (nívós) helyen hangoztatják a végleges szőrtelenítés frázist, de sajnos tévesen: végleges szőrtelenítés ugyanis nem létezik. Az IPL szőrtelenítő eljárás (és a lézer is) csak tartósan, évekre tudja meggátolni a szőr visszanövekedését, nem pedig véglegesen, nem addig, amíg élünk. Ennek biológiai oka van, úgy hívják, hogy miniatürizálódás. Ez azt jelenti, hogy a villanófény által roncsolódott szőrhagyma újraéled egy idő után, így újra kinő a szőr. Tehát végleges hatású módszer nincs, csak tartós, évekre szóló, de azért valljuk be, ez is sokkal, de sokkal több, mint amit nagyanyáink valaha is reméltek. :)

Tehát a tartós IPL villanófényes szőrtelenítés nem átverés, ha jól használod, vagyis 2-4 hetente végzed vagy végezteted a kezelést. Ahhoz, hogy elérjük az évekig tartó szőrtelenséget, egy teljes IPL kúrára lesz szükség, ami több kezelésből áll. Azért van szükség több alkalomra, mert az IPL szőrtelenítő technológia csak a növekvő (ún. anagén) fázisban lévő szőrszálakat képes semlegesíteni, s a szőrzetnek mindig csak egy része (kb. 20-30%-a) van ebben a szakaszban. Tehát az IPL kúra egy hosszabb folyamat, de megéri várni, mert a kezelések sorozata elhozza azt vágyott évekig tartó eredményt, ami minden nő álma.

2. kérdés:

Biztos nem fáj az IPL villanófényes szőrtelenítés?

A szépségért meg kell szenvedni mondást mindenki ismeri, de valljuk be, senki se szereti. Bár a fájdalom a szépítkezés terén kardinális kérdés, hál’istennek elmondhatjuk, hogy annak, aki eddig epilált és gyantáztatott, annak egyáltalán nem fájdalmas, annak, aki csak borotvált vagy szőrtelenítő krémet használt, annak max. egy kis kellemetlenséget okozhat az IPL által leadott melegség, de fájdalmat nem. Az IPL szőrtelenítő kezelések azért nem járnak fájdalommal, mert a villanófény nem hatol olyan mélyre, mint pl. a lézer, ami mélyre megy, és ezért fájdalmas is.

Tényleg nem fáj az IPL szőrtelenítés!

Tényleg nem fáj az IPL szőrtelenítés!

3. kérdés:

Intim szőrtelenítés IPL-lel?

Szalonokban általában igen, és az otthoni IPL készülékek közül is már legtöbb alkalmazható intim szőrtelenítésre és az arcon is. Ilyen szenzitív testfelületek kezelésekor – főleg az arra érzékenyebb egyének esetén – előfordulhat pillanatnyi égő érzés, de ez szerencsére hamar elmúlik, és igazából a gyantával/epilátorral edzetteknek ez semmiség.

4. kérdés:

Muszáj lemondanom a szoliról az IPL villanófényes szőrtelenítés miatt?

Nem muszáj, de erősen ajánlott! A szolárium/napozás ugyanis csökkenti a szalonban és az otthoni készülékekkel végzett IPL villanófényes szőrtelenítés hatékonyságát. Az IPL szőrtelenítés ugyanis annál hatékonyabb, minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között, de amikor barnulunk, akkor a bőrünk sötétedik, a szőrünk világosodik, ezért a szőr festékanyaga nem lesz elég sötét, és ezek negatívak az IPL-nél. Tehát el kell döntened, hogy perpillanat melyik a fontosabb: a szőr eltűnése vagy a barna bőr? Ha nem tudsz megválni a szolizástól/napozástól az IPL kúra ideje alatt, akkor tudomásul kell venned, hogy hosszabb idő lesz, mire eredményt érsz el. Vagy a meleg hónapok alatt csinálhatod az intim szőrtelenítést, hiszen azt a zónát általában nem éri nap, és a hűvösebb hónapokra meghagyod az olyan nagyobb testfelületeket, mint láb vagy kar.

5. kérdés:

IPL kezelések között szőrösen kell közlekedjek?

Nem! Folyamatosan használhatod a borotvát, így minden nap szőrtelen lehetsz és a borotvás szőrtelenítés most nem fog szőrerősödést okozni. IPL villanófényes szőrtelenítés kezeléssorozat alatt csak borotva használatos, hiszen a gyanta/epilátor gyökerestül eltávolítja a szőrtüszőből a szőrszálat, így nem lesz mi lejutassa a hőt a szőr „festékraktárjába”, amire a villanófénye éppen hatna, ezáltal hatástalanná teszi a kezelést. A szőrtelenítő krém pedig azért nem ajánlott IPL kezeléskor, mert a benne lévő kemikáliák akár allergiás reakciókat is okozhatnak.

6. kérdés:

Le kell borotválni a szőrt IPL kezelés előtt?

Változó! Kozmetikai szalonokban többnyire azt szokták kérni, hogy maradjon pár milliméternyi szőr, hogy a kezelés könnyebben kivitelezhető legyen a kozmetikus számára, de otthoni készüléknél az az elvárt, hogy teljesen csupasz bőrön történjen a kezelés. Ennek oka, hogy a szalongépek és az otthoni gépek más energiaszinttel dolgoznak, ezért fontos otthoni készüléknél az, hogy a villanófény energiája ne a felületi szőr elégetésével vesszen el, hanem ténylegesen lejuthasson a szőrszál gyökeréhez.

IPL szőrtelenítő kezelés az uraknak is!

IPL szőrtelenítő kezelés az uraknak is!

7. kérdés:

Férfiaknak is jó az IPL villanófényes szőrtelenítés?

Természetesen! Manapság nemcsak a hölgyek, hanem az urak is szőrtelenítenek, hiszen az igényes megjelenés nélkülözhetetlen számukra is. Ám lényeges tudni, hogy a férfiaknak az erősebb szőrzet miatt több kezelés szükséges a siker eléréséhez, mint a gyengébb szőrrel rendelkező nőknek. Az IPL villanófényes szőrtelenítés lehetősége tehát hatékony, otthoni készülék esetében pedig rendkívül diszkrét és kényelmes megoldást kínál az uraknak.

Tartós IPL szőrtelenítés = hogy mindig ápolt legyél

A szőrtelenítés eddig nem tartozott a kedvenc fürdőszobai elfoglaltságaink közé, mert a hagyományos módszerek rendszeres macerát és nagyon sok időt igényeltek. De mindannyiunk szerencséjére megjelent az IPL villanófényes szőrtelenítés, ami kifejezetten kedvez az elfoglalt és maximalista nőknek és férfiaknak, ugyanis rengeteg idő, pénz és energia spórolható meg vele, főleg az otthoni változattal. IPL villanófényes szőrtelenítéssel tehát sokat tehetünk a szőrök leküzdéséért és azért, hogy mindig ápoltan induljunk útnak otthonról.

Szeretnél egy saját IPL szőrtelenítő gépet, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Mi alapján kellene kiválasztanod a Számodra megfelelőt és egyáltalán milyen opcióid vannak? Ne aggódj, mi segítünk! Összegyűjtöttünk Neked minden fontos kritériumot és lehetőséget, Te csak kattints ide és hozd meg a megfelelő döntést!

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!
[contact-form-7 id='237' title='Kérdése van']
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére