DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

3+1 tévhit az IPL villanófényes szőrtelenítésről!

Az IPL villanófényes szőrtelenítéssel és a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban létezik néhány tévhit, amit érdemes eloszlatni. Félreértés ne essék, jó és hatékony eljárásokról van szó, mégsem kell túlzott várakozást támasztani feléjük, illetve túlzott megszorításokra sincs feltétlenül szükség.

Ha már próbáltad a borotvát, a gyantát, sőt, még a szőrtelenítő krémet is, eljöhetett Számodra az az idő, amikor megelégelted, hogy az adott szőrtelenítő módszer hatása vagy nem tart sokáig, vagy iszonyúan fájdalmas, esetleg még valami csinos kis bőrirritációt is hagy maga után.

Ilyenkor remek választás lehet az IPL szőrtelenítés vagy a lézeres szőrtelenítés, hiszen például az IPL szőrtelenítés módszere már otthonod kényelmében is elérhető. Ami megtorpanásra késztethet, az az olyan tévhitek, mint hogy ezek a szőrtelenítési módok fájdalmasak, vagy hogy nyáron nem végezhetőek. Olyanok állítások viszont pozitívan csengenek, mint, hogy végleg megszabadulhatsz a szőrszálaktól. De ezek közül melyik igaz és melyik nem? Nézzük!

Tévhit #1:

Az IPL villanófényes szőrtelenítés és a lézeres szőrtelenítése végleges.

Ezek az eljárások nem véglegesek. Végleges szőrtelenítés létezhet, ha a bőrön olyan égési sérülés keletkezik, ami roncsolja az egész szövetet. Nyilvánvalóan azonban itt nem ez a cél. A fény alapú eljárások (IPL villanófényes szőrtelenítés és lézer) célja az élő szőrtüszők elpusztítása, elégetése.

Az IPL szőrtelenítés tartós szőrtelenítés.

Mikor végleges szőrtelenítésről hallunk, legyünk tisztában vele, hogy valójában tartós szőrtelenítésről van szó!

A szervezet regenerációs képessége miatt a bőrben egy idő után kialakulnak új szőrtüszők, így egy idő után visszanő a szőr, még ha sokszor gyérebben és gyengébb szőrszálak is nőnek vissza. Ez az idő fél évtől akár több évig tartó időszak is lehet. Idősebbeken, ahol a regenerációs képesség már korlátozott, hosszabb lehet a hatás is. Az IPL villanófényes szőrtelenítő eljárás tehát tartós lehet, de nem végleges. Ez persze nem baj, csak jó, ha tudatában vagyunk. Ezért is jó, ha kéznél van egy otthoni szőrtelenítő gép, mivel azzal ismétlőkezelés végezhető.

Tévhit #2:

Az IPL villanófényes szőrtelenítés fájdalmas.

A fényalapú eljárások alapja, hogy a szőrszálakon levezetődött fényenergia hővé alakul és ott elégeti a szőrtüszőt. Ez valóban égő és fájdalmas érzés. Hogy valóban mennyire fáj, az az alkalmazott energiától illetve egyéni érzékenységtől is függ. A lézeres szőrtelenítő eljárások magasabb energiával működnek, koncentráltabbak, így azok esetén nagyobb fájdalommal számolhatunk. Hozzá kell tenni azonban, hogy a lézeres kezelések általában szalonokban érhetőek el, ahol megfelelő hűtéssel, akár érzéstelenítéssel a fájdalom ellensúlyozható.

Az IPL tartós szőrtelenítés nem fájdalmas.

A tartós IPL szőrtelenítés használói fájdalommentes kezelésekről számolnak be!

Ha az IPL villanófényes szőrtelenítésről beszélünk, más a helyzet, hiszen az már otthon is bárki számára elérhető. A fájdalom szintje az alkalmazott energiától függ, éppúgy, ahogy a bőrt égető szint is. A kezelés érzete és hatékonysága egyénileg beállítható. Érzékenyebb területeken (pl.: hónalj, vagy intim vonal) eleve kisebb intenzitású kezelést érdemes alkalmazni, mint például a lábszáron. A kisebb intenzitás elvileg kisebb hatékonyságot is jelent, de ez ellensúlyozható azzal, ha az adott területen nem egy, hanem két vagy három lövést adunk le.

Tévhit #3:

Az IPL villanófényes szőrtelenítés világos szőrön is végezhető.

Az IPL villanófényes szőrtelenítés lényege a bőr és szőrszín közötti kontraszt kihasználása. Lehetnek eszközök, amik a világosabb szőrt is károsítják, de azok a bőrt is égetni fogják. Új fogalomként a HPL technológiát említik, ami ugyanúgy IPL technológia, csak a fentebb említett többszöri villantást végzi, sokszor túl alacsony intenzitással, így a hatékonyság is sokszor elmarad a várttól. Az IPL villanófényes szőrtelenítés egyértelműen sötétebb szőrre alkalmazható. Világos szőrre csak az annak megfelelő hullámhosszú lézert lehet bevetni, IPL-re költeni értelmetlen.

+1 tévhit:

Az IPL villanófényes szőrtelenítés nyáron nem végezhető

Az IPL villanófényes szőrtelenítő eljárások a bőrt fény érzékenyítik, oly módon, mintha egy enyhe leégés történt volna a bőrön. Így a kezelés időszakában nem jó, hogyha a bőrt nap éri. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nyáron IPL villanófényes szőrtelenítő kezelés nem alkalmazható.

Az IPL tartós szőrtelenítés nyáron is és szoláriumozás mellett is alkalmazható.

A tartós IPL szőrtelenítés után 2-3 nappal megfelelő fényvédelemmel napozhatunk is!

Először is a napnak ki nem tett helyeken minden további nélkül alkalmazható. Másrészt nagyon fontos a kezelést követő megfelelő napvédelem, magas faktorszámú fényvédő krém használata, illetve a kezelt terület takarása. Ezt a megszorítást is a kezelést követő 2-3 napig kell betartani. Két három hetente két-három nap szigorúbb fényvédelem pedig nem indokolja, hogy nyáron ne végezzünk kezelést.

gulyas

Dr Gulyás Tamás
orvos, életmód-szakértő

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!

Tel: +36 30 6303 777

drgulyas@drgulyas.hu

Szeretnél egy saját IPL szőrtelenítő gépet, de fogalmad sincs, hogyan indulj el? Mi alapján kellene kiválasztanod a Számodra megfelelőt és egyáltalán milyen opcióid vannak? Ne aggódj, mi segítünk! Összegyűjtöttünk Neked minden fontos kritériumot és lehetőséget, Te csak kattints ide és hozd meg a megfelelő döntést!

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére