DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

3 ok, amiért télen a legjobb IPL szőrteleníteni

A legtöbbünk kifejezetten örül annak, hogy közelednek a téli hónapok, hiszen ilyenkor a harisnya és a nadrág mögé bújhatunk és picit elhanyagolhatjuk a folyamatos szőrtelenítés nyűgét-baját. Ennek ellenére mégis azt mondjuk, hogy pont ez azaz időszak, ami a legalkalmasabb az IPL szőrtelenítésre. Hogy miért? A magyarázat roppant egyszerű. Ha a téli hónapokban végezzük el az IPL szőrtelenítő kúrát, akkor a nyáron már egyáltalán nem kell ezzel nyűglődni és csak a gyönyörű sima, szőr és borosta mentes bőr marad!

IPL szőrtelenítő kúra hossza

Az IPL technológia segítségével évekre megszabadulhatsz a szőrtelenítés folyamatos nyűgétől, viszont tudnod kell, hogy ez sem egyik napról a másikra történik. Ahhoz hogy el tudd érni az áhított szőrtelen életet, bizony előtte kitartóan végig kell csinálnod a szőrtelenítő kúrát. Persze nem kell megijedni, ez nem olyan megterhelő, mint ahogyan elsőre hallásra tűnik. Egy IPL szőrtelenítő kúra átlagosan 4-6 hónapot vesz igénybe, amivel a teljes tested szőrtelenségét elérheted. Lehet, hogy most hirtelen sok időnek tűnik, de ha belegondolsz abba, hogy utána évekig se a borotvára, se az epilátorra még gondolnod sem kell, nem hogy használnod, akkor bizony már nem is olyan sok idő.

Az IPL szőrtelenítő kúra befejeztével évekig se a borotvára, se az epilátorra még gondolnod sem kell!

A kúra alatt sem kell megterhelően gyakran kezelned magadat. Szó sincs olyanról, hogy naponta kell majd használnod az IPL szőrtelenítőt. A kezeléseket elég elvégezned csupán 3-4 hetente. Ennél gyakrabban nem is érdemes elvégezni a kezeléseket, mivel meg kell várni az eltérő növekedési ciklusban lévő szőrszálak kinövését. Az IPL szőrtelenítés ugyanis kizárólag a növekedő fázisban lévő szőrszálakra tud hatni. Ennek az az oka, hogy csak ebben a fázisban van a szőrtüsző és a szőrszál között közvetlen kapcsolat. Tehát 3-4 hétnél gyakoribb kezeléssel, biológiai okokból kifolyólag nem fogod tudni felgyorsítani a szőrtelenítési folyamatot. 

Kifakult bőröd kedvez az IPL szőrtelenítésnek!

Az őszi-téli hónapokra a nyári barnaságunk szép lassan elkezd kifakulni, ami az IPL szőrtelenítés szempontjából a legkedvezőbb időszakot jelenti. Hiszen maga az IPL technológia a szőr és a bőr színének a kontrasztján alapul. Tehát minél sötétebb a szőröd, és minél világosabb a bőröd színe, az IPL szőrtelenítés annál eredményesebb lesz. Ennek oka, hogy az IPL szőrtelenítők fényt bocsátanak ki a bőrfelületre, ami a sötét szőr festékanyagában hőként nyelődik el, a szőr gyökere pedig ezáltal roncsolódik. A működés elvét ahhoz lehetne a legjobban hasonlítani, mint amikor nyáron fekete ruhát veszel fel és a tűző napon érzed, hogy a fekete ruhád szinte szívja magába a meleget, Te pedig majd megsülsz.. Nos, pont ugyan ezen az elven működik az IPL technológia is. Éppen ezért, olyankor érdemes IPL szőrteleníteni, mikor a bőröd és a szőröd színe között a legnagyobb a kontraszt. Ez pedig ugye általában a téli hónapokban teljesül. Ilyenkor a napsütötte bőr lassan kifakul, így az IPL szőrtelenítő által kibocsátott fényt biztosan nem fogja elnyelni a bőr, csak a sötét szőrszál. Tehát a világos bőrről a fény vissza fog verődni, és csak a szőrszálban fog elnyelődni, ahol ténylegesen ki kell fejtenie a hatását.

Ipl szőrtelenítő kúra alatt a borotva nem tiltott!

Télen hajlamosak vagyunk kevesebbet bajlódni a szőrtelenítéssel ezért sok esetben a legtöbbünk az epilátorról és gyantáról visszatér a borotva használatához. Nos, az IPL szőrtelenítő kúra alatt nyugodtan használhatsz borotvát, sőt igazából javasolt is. A kilógó szőrszálak ugyanis a kezelés során megéghetnek, ami igen kellemetlen szaggal jár. Ezen kívül energiát is elvon, így a villanófény nem tudja maximálisan kifejteni hatását a szőrtüszőben.

IPL szőrtelenítő kúra időtartama alatt csak a borotva megengedett!

Azokat a szőrtelenítő eljárásokat, melyek gyökerestül tépik ki a szőrszálakat, azokat mindenképpen felejtsd el, hiszen ha kitéped a szőrszálat, nem lesz ami elnyelje a kibocsátott fényt és levezesse a szőrtüszőhöz, ahol kifejtheti kellő hatását.  Akkor pedig igazából az egész IPL szőrtelenítés hatástalan lesz. A borotvával csak a szőrszálak látható részét vágod le, így az IPL villanófény el tud nyelődni és el tudja végezni a szőr gyökerének roncsolását!

Biztosan sok helyen hallottad vagy olvastad már, hogy a borotválással csak a szőrszálakat erősíted meg és csak gyorsabban nő tőle a szőr. Most megnyugtatunk, ebben az esetben ettől nem kell tartanod! Az IPL szőrtelenítő kúra alatt ugyanis folyamatosan gyengíted a szőr gyökerét, így a szőrszálaid biztosan nem fognak erősödni, inkább csak szép lassan kipusztulni! :)

Nem tudod, hogyan válassz IPL szőrtelenítő gépet? Akkor kattints ide!

 

Tárczy Judit
Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

IPL szőrtelenítés előtte utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére