DEESS IPL, otthoni tartós szőrtelenítő készülék

Szőrtelenítő eljárások: elektrolízis, avagy tűs epilálás

Azok, akik már 15-20 évvel ezelőtt is keresték a végleges, tartós szőrtelenítő eljárásokat, biztosan belefutottak annak idején az elekrolízisbe, és ha igen, bizonyára emlékeznek is rá. Az elektrolízis, avagy tűs epilálás ugyanis a létező legfájdalmasabb és leglassabb szőrtelenítő eljárás, mivel minden egyes szőrszál kezelésekor több perces, mélyen a bőr alá hatoló, éles tűszúrást érzünk.

Az elektrolízis egy korai tartós szőrtelenítő eljárás

…mellyel maximum kis testfelületekről lehet eltávolítani a nemkívánatos szőrt, pl. az arcról (áll, bajusz) vagy esetleg a köldök környékéről, de nagy testfelületekre (láb, kar) vagy nagyon érzékeny felületekre (bikinivonal, hónalj) nem használható. Az elektrolízis során a szőrtüszőbe gyenge áramú tűt vezetnek, melynek hegyénél (az áram hatására) hő termelődik, amely kiégeti a szőrhagymákban a mátrixsejtek fehérjéit, a szőrtüsző pedig nem termel több szőrszálat. Minden egyes szőrszálat külön-külön kell sorra venni. A kezelt szőrszál a kezelés során rögtön kihullik.

Elektrolízis – előnyök

 • Ez volt az első tartós szőrtelenítő eljárás, ami megjelent a piacon, így azoknak a nőknek óriási segítséget jelentett, akinek az arcán nemkívánatos szőrzet nőtt (pl. bajusz, szakáll).
 • Hatása valóban tartós, akár végleges is lehet, a kezelt szőrök egy jó része tényleg nem nő vissza többé, utókezelés nélkül sem.

Elektrolízis – hátrányok

 • Az elektrolízis fájdalmas szőrtelenítő eljárás: minden egyes szőrszál tövébe kb. 1 cm mélyen egy tűt vezetnek, majd elektromos árammal kezelik a szőrtüszőt, ez pedig hosszan tartó, éles, csípő fájdalmat okoz, ami akár inkvizíciós eljárás is lehetne.
 • Lassú módszer, hiszen a szőrszálakat egyesével kell kezelni, ráadásul minden szőrszál kezelése minimum 3 percet vesz igénybe.
 • Nagyon drága, mivel a páciens vagy szőrszálanként vagy a kezelési időért fizet.
 • A tűs epilálás csak kis felület (pl. arc) kezelésére alkalmas, a lábat vagy a kart nem érdemes szőrteleníteni vele.
 • A nagyon érzékeny területek kezelésére szintén nem ajánlott (hónalj, bikinivonal).
 • Az elektrolízis nem korszerű. Manapság az elektrolízisnél már jóval haladóbb és sokkal kevésbé fájdalmas tartós szőrtelenítő eljárások is léteznek (pl. lézeres szőrtelenítés, IPL szőrtelenítés).
 • Mellékhatásai lehetnek: a tű felsértheti a bőrt, így hegesedést, vagy akár maradandó bőrelváltozást is okozhat, ha nem szakszerűen végzik az elektrolízist.
Ugye Ön is tartós szőrtelenítő hatásra vágyik?

Ugye Ön is tartós szőrtelenítő hatásra vágyik?

Elektrolízis – tanácsok

 • Az elektrolízis hatékonysága nagyban függ a kezelő hozzáértésétől, így csak jól bevált, mások által ajánlott kozmetikust vagy bőrgyógyászt válasszunk!
 • Mindenképpen végeztessünk tesztkezelést, hogy mennyire bírjuk a fájdalmat!

Az IPL szőrtelenítés előnyei az elektrolízishez képest

 • Az IPL szőrtelenítés fájdalommentes, míg az elektrolízis fájdalmas szőrtelenítő eljárás, mivel a szőrtüszőbe gyenge áramú tűt vezetnek, ami hosszan tartó, éles, csípő fájdalmat okoz.
 • Érzékeny területeken (hónalj, bikinivonal) is használható az IPL szőrtelenítés, míg az elektrolízis ezeken a területeken nem ajánlott a fájdalom miatt.
 • Nagy testfelületekre is használható az IPL, míg elektrolízissel maximum az arc nemkívánatos szőrszálait érdemes kezelni, mivel egyesével lehet csak megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól.
 • IPL szőrtelenítésnél a kezelt bőrfelület sértetlen marad, míg az elektrolízis hegesedést okozhat.
 • A nemkívánatos szőrzet eltávolításának ideje sokkal rövidebb IPL-nél, az elektrolízis pedig csigalassú.
 • Az IPL szőrtelenítés nem irritálja a bőrt, mivel nem sérti fel a hámréteget, sőt, kifejezetten gyulladáscsökkentő hatású.

Miért érdemes otthoni tartós szőrtelenítő gépet venni? Kattintson ide! >>>
Hogyan válasszak otthoni tartós szőrtelenítő gépet? Kattintson ide! >>>

Tárczy Judit

Judit vagyok!

Kérdésével forduljon hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Sztárok, újságírók véleménye
Weisz Fanni

Weisz Fanni, modell

„Azt szeretem a legjobban a DEESS IPL szőrtelenítő gépben, hogy nem kell naponta vagy hetente a szőrtelenítéssel bajlódnom, hiszen hónapokig szép sima marad a bőröm.”

A Női Portál szerkesztői

A Női Portál szerkesztői

„Már az első néhány kezelés meglepő eredményt hozott: egyre gyengébb szálacskák nőttek vissza levillantott testrészeken és ezek a kúra során fokozatosan ritkultak, hullottak."

Kuna Kata, blogger

Kuna Kata, blogger

„Tényleg használ. Már pár használat után jelentős változást lehetett észrevenni, ami a szőrszálak visszanövését illeti. Mindent összevetve, szerintem bárkinek jó vétel lehet."

tovább >>

Előtte-utána

tovább >>
2011-2019 DEESS®    ●    © Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére